West-Balkán: letöltendőt kértek a szervezőkre

2011. augusztus 01. 08:09

A Blikk úgy tudja, letöltendő fogházbüntetést kért az ügyészség a West-Balkán-ügy gyanúsítottjaira. A vádhatóság szerint a szervezők nem mérték fel, hogy a helyszín alkalmatlan a rendezvény megtartására. A szórakozóhelyen január 15-én három lányt taposott halálra a tömeg.

2011. augusztus 01. 08:09

Elkészült a vádirat a január 15-én, a West-Balkánban történt tragédia szervezőinek ügyében - írja a Blikk. Az ügyészség szerint több dolog vezetett a tragédiához: például az, hogy a szervezők nem mérték fel, háromezer emberre kevés lesz a tíz biztonsági őr, valamint hogy maga a hely is alkalmatlan egy ekkora rendezvény megtartására. Az ügyészség Sz. Győzőre, a West-Balkán Kft. ügyvezetőjére, K. Tamásra, a bulit szervező Noise Night Life Production Kft. vezetőjére, Cs. József rendezvényszervezőre és H. István vagyonőrre kért letöltendő fogházbüntetést.

A vádirat szerint a január 15-ei buli hivatalosan este nyolc órakor kezdődött, ekkor már óriási tömeg állt a Nyugati téren. K. Tamás azonban úgy döntött, a kapukat csak kilenc órakor nyitják ki. A férfi jelezte a jegyszedőknek, hogy 3000 jegyet adhatnak el, ennek ellenére mégis 4200 karszalagot adott át nekik. Este 11-re már 2883 fő volt bent a szórakozóhelyen, ekkor a ruhatár előtt várakozók száma úgy felduzzadt, hogy a tömeg a ruhatár előtti asztalt befelé kezdte nyomni. A ruhatáros szólt H. Istvánnak, aki odaküldött még két őrt, ám a jegyeladást nem állította le. A kevés őr nem tudta uralni a helyzetet, és a lépcsőn sem irányította senki a tömeget. A lökdösődésben hárman haltak meg.

A lap úgy tudja, az ügyet novemberben tárgyalják.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Back2theUK
2011. augusztus 01. 12:42
Kultúr szórakozóhelyeken -pl. clubok: de ilyen Mo-on egy sincs- az ajtónáálók nem azért vannak ,hogy berángassák a népet. Hanem hogy : csak annyian legyenek benn ,ahányan még kényelmesen szórakozni tudnak. Harmadosztályú helyeken persze ,hogy csak mohóságről lehet szó.
anticonstitutionelle
2011. augusztus 01. 09:41
Én mondjuk eleve be se megyek, ha látom, hogy km hosszú sor áll egy szórakozóhely előtt. Persze a büntetés ettől függetlenül jogos.
hartnesz
2011. augusztus 01. 08:55
Az a kérdés hogy példát akarnak e statuálni. Alapvetően nem bűnözők. Pár 10millió HUF kárpótlást azért fizettetnék szülőknek.
Biomechanoid
2011. augusztus 01. 08:51
Én nem értem, miért nem akasztják fel őket. Elvégre meghalt három fiatal. Ez már bűnszervezetben, előre megfontolt szándékkal (előre megvolt a buli helyszíne), nyereségvágyból (a belépőjegyekből létrejövő haszonra törekvés) elkövetett tömeggyilkosság. Mert senkinek ne legyen kétsége, ezeknek mindegy lett volna, ha tízen, százan vagy ezren pusztulnak ott. Ezek már csak ilyenek. Semmi nem érdekli őket, csak a haszonszerzés. Van pofájuk magukat vállalkozónak titulálni. Mocskos halálkufárok! Gyilkos az összes! Halál rájuk! Éljen Madzsarországotok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!