Senki sem tud semmit a chipsadóról

2011. augusztus 30. 11:41

Az érintettek egyelőre nem tudják, hogy hogyan és mennyi népegészségügyi termékdíjat kell fizetniük, pedig a jogszabály szeptember 1-jétől hatályos.

2011. augusztus 30. 11:41

A Népszabadság szerint a nyáron elfogadott jogszabály több passzusa vagy túl általános, vagy kétértelmű, ráadásul elfelejtették felhatalmazni a szaktárcát a későbbi végrehajtási rendelet megalkotására. Így nem tudni, hogy a gyártónak-importőrnek a teljes, szeptember elseje után meglévő készlete után kell-e fizetnie, vagy csak azon termékek után, amelyet ezután dob piacra. De azt sem tudni például, hogy mennyi adót kell fizetni a koffeint és cukrot is tartalmazó termékek után.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége, hogy tisztázza a részleteket, ötoldalnyi kérdést küldött el a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak. A tárca azonban csak későbbre ígért választ, viszont az adót a törvény alapján elvileg már szeptember elsejétől fizetni kellene. A gyártóknak és importőrök így most vagy milliárdokkal többet fizetnek be, vagy megkockáztatják a bírságot az adóhiány miatt - írja a lap.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. augusztus 30. 17:06
"Senki sem tud semmit a chipsadóról" Azért, mert ez valójában hembörger adó, csak álnéven, chipsadóként bujkál orbán vitya és bandája elől. Lassan feledésbe merül, mert a funkcióját betöltötte - a parasztvakítást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!