Kórház-támogatás: csak lélegzetvételt jelent

2011. augusztus 18. 09:45

Alig elég valamire a kórházak között most szétosztott segély, az intézmények tartozása decemberre ez 60-70 milliárd forintra nőhet - írja csütörtökön a Világgazdaság.

2011. augusztus 18. 09:45

Lélegzetvételt jelent a kórházak között most szétosztott összeg, ám ennek tízszeresére lenne szükség - véli Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház főigazgatója, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke a Világgazdaságnak elmondta: számításai szerint 40-45 milliárd forint lehet az intézmények lejárt beszállítói tartozása. Ha nem kap forráspótlást az egészségügy, decemberre ez 60-70 milliárdra nőhet - fűzte hozzá.

A kormány egy pályázaton keresztül 600 milliót oszt szét 40 szakrendelő és kórház között, amelyek gyógyítási teljesítményei indokoltan lépték túl a biztosító által korábban engedélyezett keretet. Hasonlóan a várólisták csökkentését segíti további az az 1,5 milliárd forint, amelyen 255 intézmény osztozhat. Emellett további 1,7 milliárdot úgynevezett tételes elszámolású, egyszer használatos eszközök és nagy értékű beavatkozások elvégzésére is kiutalnak.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muttimi
2011. augusztus 18. 13:50
Szerencsére megakadályozta. Annyit tettek a "reformerek", hogy a még éppen működő rendszert lebontották. Megyei kórházból csináltak elfekvőt, körzővel mértek ki távolságot. Ja, hogy az út, amin a mentő jár, nem sugárirányú... Istenem. A szakszemélyzet pedig nem tudta (mert nem tudatták vele!!!), kit és milyen módon láthat el. A felszerelt porosodó műtő mellett pedig kilógatták a várólistát. Ezt nem kellett ellehetetleníteni, ez önmagában lehetetlen helyzet! Addig még működött a rendszer, kevés pénzből, de működött. Tulajdonképpen meglehetősen hatékonyan mert olyan kevés pénzből máshol nem produkáltak volna ilyen színvonalat. Miután már tényleg alig állt a lábán, jött volna "megmentőként" a magánbiztosító. Pénz (amit a járulékfizetők dobnak össze) ugyan nem lett volna több, de még egy szint beépült volna, aki természetesen nem ingyen egyengette volna a betegutakat. Tényleg jó lett volna. A magánbiztosítóknak.
Django
2011. augusztus 18. 12:04
Versengő magánbiztosítókra lenne szükség az egészségügyben is.
liberálzöld.
2011. augusztus 18. 11:57
"Kórház-támogatás: csak lélegzetvételt jelent" Én is ezt mondtam.
Rudolf János
2011. augusztus 18. 10:13
Érdekes, hogy csak ez az egy ország az ahol nincs Áht (államháztartás) - így valszeg az a hülye aki a keretek közt marad..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!