Kiköltöztetik a hajléktalanokat az újpalotai kiserdőből

2011. augusztus 15. 17:58

Szeptember 15-ig el kell hagynia az újpalotai kiserdőt az ott élő hajléktalanoknak.

2011. augusztus 15. 17:58

Szeptember 15-ig el kell hagyniuk az újpalotai kiserdőt az ott élő hajléktalanoknak. Nekik a Máltai Szeretetszolgálat és a kerületi családsegítő szolgálat keres megoldást. László Tamás, a XV. kerület polgármestere elmondta: a képviselő-testület június 29-én döntött a terület kiürítéséről, az eddig ott élőknek pedig személyre szóló megoldást keresnek. A kiserdőt később hasznosítani szeretnék, pihenésre, sportolásra alkalmas tereket alakítanának ki.

Kocsis Mihály arról számolt be: néhány hete rendszeresen felkeresik az újpalotai erdőben élő hajléktalanokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Újpalotai Családsegítő Szolgálat munkatársai. A projektvezető szerint jelenleg negyvenöten élnek a területen. Eredetileg körülbelül hetvenen lehettek, de amikor meghallották, hogy el kell költözniük, többen már távoztak is. Hozzátette: arra törekednek, hogy ne kilakoltatásszerű legyen a dolog, hanem alternatívát adjanak, így a tervek között más típusú elhelyezés is szerepel, például önálló életvitel tanyán, vagy egy vidéki házban.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2011. augusztus 15. 22:28
Ez természetesen gazemberség, de mit lehet várni egy gazember társadalomtól? Rávetemedni arra, ami a nincsteleneknek otthona. Hogy azoknak, kiknek majdnem mindenük megvan, még több legyen, beleértve a sportot szórakozást.
liberálzöld.
2011. augusztus 15. 19:06
"Kiköltöztetik a hajléktalanokat az újpalotai kiserdőből" Igen? És hova? És ha nem költöznek, elárverezik a hajlékot a fejük fölül?
Honfi-fi
2011. augusztus 15. 18:51
Ügyes !!! Ide a volt Köztársaság, most II. János Pál pápa térre, még lehet üldözni pár csövest. Néhány padon, még nem lakik 1 sem. És még csak a tér 3/4-ed részét használják budinak. Az a párszáz kisgyerek, aki meg a kijár a játszóra, hadd tanuljon a csöves bácsiktól, és hadd nézzék, amíg a csövi bácsi a szerszámát lóbálva oldalba pisálja a fát. Esetkeg nem kellene az összes csöves páytolgató és gladiátormegörző "szeretet" szolgálatot a nyóckerbe integrálni. Agyhalott polikuskáim. A Rózsadombon is van elég hely oda is lehet csöviket telepíteni.
picur3ka
2011. augusztus 15. 18:31
'kilakoltatas' Hm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!