Három százalékos parlamenti küszöböt akar az LMP

2011. augusztus 08. 14:05

A párt csökkentené az egyéni körzetek számát, 245 fős parlamentet, valamint női kvótát is szeretne.

2011. augusztus 08. 14:05

Módosító javaslatot nyújtott be az LMP az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényhez. Eszerint a párt kétfordulós választásokat, nemzetiségi képviselőkkel együtt 245 tagú parlamentet, az egyéni körzetek számának csökkentését, nemi kvótát, valamint három százalékos parlamentbe jutási küszöböt szeretne. Emellett olyan, a magyar választási rendszerben eddig nem létező intézményt is bevezetne, mint a jelöltállításhoz kapcsolódó morális biztosíték, valamint a választókerületi határokat kialakító független bizottság intézmény.

Az egyéni körzetek számát a jelenlegi 176-ról 135-re csökkentenék. A párt a mandátumok arányosabb kiosztásával indokolja a kompenzációs mandátumok nagy számát, a nemi kvótát, és a három százalékos parlamenti küszöböt is.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. augusztus 09. 11:05
Tiltakozom! minimum 5% Tudom, hogy nem fog lejjebb menni, ezért a kizöldült 1919-es dédunokáknak NYAZSGEM!
HSL
2011. augusztus 08. 20:22
magyarán büdös az lmp-nek kemény aktivistamunkával a zemberek (a jogvédett rétegek) közé menni és a még rendelkezésre álló 3 év alatt országos párttá válni micsoda lehetetlen kihívás a jövő reménységének LOL
Szórakosgató
2011. augusztus 08. 16:08
Ez aztán a rafinált taktika, mégse lett más a politika. Nézzétek már a szadeszes utódpártot, amely a nemzetnek eddig csak ártott. Most akarják,hogy úgy alakuljon a törvény pártjukat ne vihesse el az örvény. Tudják ők közbe jöhet bármi galiba, s pártjuk nem kerül a parlamenti buliba. Figyeljetek liberális gyerekek normálisak legyetek! Óvjátok szponzorokat Richárdot, ki a cigány testvérekre is vigyázott.
blogen
2011. augusztus 08. 15:57
Legyen a kompromisszum hat százalék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!