Félmillióra bírságolták az NFÜ-t

2011. augusztus 08. 08:55

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget 500 ezer forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, miután jogorvoslat bejelentése után kötött szerződést egyik tenderének nyertesével.

2011. augusztus 08. 08:55

A Közbeszerzési Döntőbizottság 500 ezer forintra bírságolta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, mivel az elektronikus aláírásra vonatkozó tenderen jogorvoslat bejelentése után kötött szerződést az érvénytelen ajánlatot tett nyertessel.

A pályázatot 300 darab elektronikus aláírás hitelesítésére, 300 darab egyedi logóval ellátott minősített aláírására és 360 ezer darab minősített időbélyeg szolgáltatására írták ki. A három pályázó cég közül a Netlock Kft. nyerte meg a tendert, a második helyezett Microsec Kft. azonban szeretett volna betekinteni az ajánlatokba - az NFÜ ezt üzleti okokra hivatkozva megtagadta.

Végül a Microsec fordult a KDB-hez, ám a nyertessel közben az NFÜ szerződést kötött. A döntőbizottság több jogsértést is megállapított, legsúlyosabbnak a szerződéskötési moratóriumot találták. Végül félmillió forintos bírságot szabtak ki a szervezetre, mely átlagos mértékűnek nevezhető.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. augusztus 08. 14:06
Az ember azt hinné, hogy az állam színjátékainak, cinizmusának nincsenek határai.
Göbbels
2011. augusztus 08. 11:55
Mi fizetjük a büntetést is az adónkkal és a kormányzati költségek emelkedésével!! Olyan, mintha megverem a gyereket, erre beszarik és nekem kell kimosni a szarból!!! Cseberből szaros bilibe!! Személyi felelősséget megjelölni és büntetni!!
liberálzöld.
2011. augusztus 08. 11:49
Szóval az NFÜ mutyizott egyet, lebutak, hát a KD megbirságolta fémillióra. A céget. És ezzel el van kapálva a dolog. Kérdésem: kit rúgtak ki a szándékos törvénysértés miatt, indult-e nyozás a résztvevők ellen, folytanak-e vagyonososási eljárást az érintettek körében, alakul-e parlamenti viszgáló bizottság a közpénz elherdásálsa kapcsán stb, stb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!