Államtitoksértés miatt jelentették fel a Heti Választ

2011. augusztus 24. 16:52

A Heti Válasz kémüggyel kapcsolatos cikkei miatt tett feljelentést Kerék-Bárczy Szabolcs volt MDF-szóvivő, aki szerint a lap a Fidesz támogatásával szivárogtat ki államtitkokat.

2011. augusztus 24. 16:52

A jelek szerint a fideszes média büntetlenül sérthet államtitkot - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs volt MDF-szóvivő, aki Helmeczy László ügyvéddel közösen tett feljelentést államtitoksértés gyanúja miatt. Kerék-Bárczy szerint a Heti Válasz hetilap rendszeresen tényként fogalmaz meg olyan állításokat, illetve vádakat, amelyekkel szemben az érintettek – államtitokról lévén szó – nem védekezhetnek.

Ezekkről ugyanezen oknál fogva csak az érintetteknek lehet tudomása, tehát a Fidesz-közeli lapnak elvileg nem. A Reform és Szabadság Intézet igazgatója szerint a hetilap a hatalom árnyékában, a Fidesz támogatásával szivárogtat, illetve információkat manipulál. A Heti Válasz védekezés helyett azzal támadott vissza, hogy az egykori MDF-szóvivőt Gyurcsány Ferenchez való lojalitással vádolta meg.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 25. 20:14
Ez a KB gyerek egy kapitális tökfilkó!"A Reform és Szabadság Intézet" - ez mi a szar KB?
Öreg
2011. augusztus 25. 14:32
Ebben az egészben az a röhej, hogy a jobboldalon /?/ nagyot bukott Kerék most kemény baloldali megmosdó emberré képezi át magát. Szegény ember vízzel főz?
Himalája
2011. augusztus 24. 23:47
"A jelek szerint a fideszes média büntetlenül sérthet államtitkot " Hm, ezek szerint Magyarország nem köztársaság. Vannak dolgok, amlyek nem tartoznak a közre. Természetesen az adókat kivéve. Ott köztársaságról van szó a javavából.
balint60
2011. augusztus 24. 21:15
Fogalmam sincs, hogy a HV vélelmezetten jó értesülései hitelesek-e és ha igen, államtitkot képeznek-e (ebben az ügyben már kihallgatáson elhangzott "jó napot!" köszöntés is államtitoknak számít, azaz élő ember nem igazodik ki rajta). Egyet azonban bizton tudhatunk. Évek hosszú sora alatt szivárognak ki az információk (tervezett vádemeléstől a tanúkénti kihallgatás jegyzőkönyvéig minden) az ügyészségtől, főszabályként az MN-nek, a HírTV-nek és most a HV-nak. Ez meglehetősen árulkodó jelenség, ami ellen semmit nem tett az ügyészség a puszta tagadáson kívül. Ebből aztán mindenki vonja le a megfelelő következtetést lelkiismerete szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!