Kémügy: Kerék-Bárczyék feljelentették a Heti Választ és a Hír TV-t

2011. július 29. 20:04

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Kerék-Bárczy Szabolcs és Helmeczy László a volt titkosszolgálati vezetőket érintő kémbotránnyal kapcsolatban a sajtóban megjelentek miatt. Szerintük egyes újságcikkek, illetve tévéműsorokban elhangzottak felvetik az államtitok-sértés gyanúját.

2011. július 29. 20:04

Kerék-Bárczy Szabolcs és Helmeczy László közleményében az áll: „A feljelentés tárgyát képezi a Heti Válasz 2011. július 07-i számában megjelent Láncreakció című és Hol áll meg a vád a kémbotrányban alcímű cikk, valamint a 2011. július 14-i számában megjelent Orosz kapcsolat című, illetve Lerántjuk a leplet a kémbotrány titkairól és Oroszkém-kockák alcímű írás” - írják, hozzátéve, hogy az üggyel azonos tartalommal foglalkozott a Hír TV Kontraszt, illetve a Magyar Televízió Este és a Ma Reggel című műsora. A feljelentők álláspontja szerint a tévéműsorokban illetve cikkekben elhangzottak, illetve leírtak felvetik az államtitok-sértés alapos gyanúját.

Egy hete Vadai Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke is kérte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy vizsgálja ki, történt-e államtitoksértés a kémügyben. A beadványt azóta továbbították a Budapesti Katonai Ügyészségnek. Venczl László, a Katonai Főügyészség szóvivője a hvg.hu-nak elmondta: „A vizsgálat tényét megerősíthetjük, ám az eljárás eredménye szintén titkot képez”.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mocsar5
2011. július 30. 13:11
kerekbarci ibolyka szoszoloja, helmecinél figyeljétek meg a sunyi nézését soha nem néz a partnerrel szembe. Mit vártok ettől a két senkitől ??
TroppauerH
2011. július 30. 12:07
Ez a remek erkölcsös kettős hogy-hogy szabadlábon? Kábítószer a riporterek autójába Helmeczy? Szaralakok.
1120
2011. július 30. 03:09
Még a "haveri kutyás" Helmeczy jelentget föl? Na hiszen... :D
huttinger
2011. július 29. 23:00
""""Kövér László házelnök a Hír Televízió Kontraszt című műsorában vasárnap este azt mondta: ami a sajtóban megjelenik, az nagy valószínűséggel csak a jéghegy csúcsa. A házelnök ismertetése szerint az akkori ellenzék 2002 óta folyamatosan figyelmeztetett arra, hogy politikai játszmák eszközéül használják és tönkre teszik szakmai és morális értelemben egyaránt a titkosszolgálatokat. A politikus érthetőnek tartja a Szilvásy György volt titokminiszter és Galambos Lajos, illetve Laborc Sándor volt titkosszolgálati vezetők elleni eljárás titkosítását. Mint mondta: meg kell érteni, hogy valóban vannak olyan nemzetbiztonsági érdekek, amelyeket nem lehet felülírni csak azért, mert a közvéleményt egyébként joggal aggasztja, mi van a titkolózás mögött. A polgári titkosszolgálatokat 1998 és 2000 között tárca nélküli miniszterként vezető Kövér László szerint "az erkölcsi értelemben vett hazaárulás egy tipikus példája", hogy olyanokat engedtek belelátni a titkosszolgálat működésébe, akiknek ahhoz "az égadta világon semmi közük" nem volt. Ez egy olyan gyanút igazol, miszerint itt a privát, jobbára a szocialisták érdekköreibe tartozó cégek és a nemzetbiztonság hivatalos működése között átjárás, egymásba fonódás volt. Emiatt elképzelhető, hogy sok mindent nem is lehet majd felderíteni, mert sok információ nem a nemzetbiztonsági archívumokban van, hanem a magánszférában - fogalmazott a házelnök."""" Mindenki olvassa el, miket is mond Kövér. Tegye fel a kezét, aki azt mondja, hogy Kövér tudja miről van szó. Viszont kérdezném, hogy Kövér honnan tudja házelnökként, hogy miről van szó??????? A tényeket igazából a nemzetbiztonsági bizottság tagjai ismerhetik!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!