EU-elnökség: Martonyi dicsért, az MSZP kritizált

2011. július 04. 14:22

A külügyminiszter szerint Magyarország bizonyította a feladatok elvégzésére való rátermettségét. Az MSZP „kicsit balhés” elnökségről beszél, míg a Jobbik szerint az EU központosítása nem felel meg érdekeinknek.

2011. július 04. 14:22

Martonyi János az Országházban a magyar EU-elnökség munkacsoport hétfői parlamenti ülésén leszögezte: sok tekintetben erősebb lett Európa, mint hat hónappal ezelőtt volt. A külügyminiszter szerint Magyarország bizonyította, hogy képes a régi tagállamokhoz hasonlóan ellátni a feladatokat.

A munkacsoport társelnöke, a szocialista Szabó Vilmos ugyanakkor „kicsit balhésnak” minősítette az elnökséget, mivel fél év alatt rekordot döntött a Magyarországról szóló rossz hírek száma. A jobbikos Balczó András szerint a „kormány megfelelt a brüsszeli elvárásoknak”, amivel hozzájárult Európa további központosításához. A radikális politikus szerint ez a magyar és európai hosszú távú érdeknek nem felel meg.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
már foglalt
2011. július 04. 16:02
kemény elnökség volt. repülni kellett mindenfelé, nyilatkozatokat írogatni a semmiről. megszervezni a szállást, vörös szőnyeg várjon a repülő előtt, meg még pár ilyen. kiemelkedő teljesítmény
Kernel
2011. július 04. 14:45
Ehhez mekkora arc kell. Bedobok egy kavicsot focimeccs közben a pályára, majd a meccs után felhozom, hogy jó volt az egész, csak ne dobálóztak volna az emberek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!