Egészségügy: megkezdődik az életpályamodellek kialakítása

2011. július 04. 19:10

A következő hónapokban kidolgozásra kerül az egészségügyi dolgozók életpályamodellje - közölte Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár elmondta: ennek egyik legfontabb része a bérfelzárkóztatás, amelynek egyik forrásáról - a népegészségügyi termékadóról, melynek teljes összegét az egészségügyben használják fel - hamarosan döntés születik.

2011. július 04. 19:10

Az egészségügyi dolgozók életpályamodelljének kidolgozása a következő hónapokban egy folyamatos és intenzív munka lesz, amely során fokozatosan meghozzuk és be is jelentjük az ehhez kapcsolódó döntéseket - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár hétfőn az MTI-nek. A politikus - aki jelenleg egy egészségügyi emberi erőforrás krízishelyzettel foglalkozó találkozón vesz részt Lisszabonban - hangsúlyozta: pontosan tudja, hogy az emberi erőforrás kríziskezelése az egészségügy sorsfordító kérdése. Ez egy nemzetközi probléma, dolgoznak a megoldáson - tette hozzá.

Szócska Miklós ugyanakkor emlékeztetett: a Semmelweis Tervvel kapcsolatos egyik kormányhatározati pont is kiemeli, hogy az egységes, homogén csoportok életpályamodelljeinek kidolgozását meg kell kezdeni. Emellett a rezidensek jövőjéről is épp a múlt héten kezdtek tárgyalássorozatot, amelynek kiemelt témái lesznek az életpályamodell, valamint az ahhoz kapcsolódó jövedelmezés részletei is. Az életpályamodell egyik fontos része lesz a bérfelzárkóztatás, amelynek egyik forrásáról - a népegészségügyi termékadóról - hamarosan döntés születik. Ennek teljes összegét az egészségügyben használják majd fel, elsődlegesen a bérek rendezésére - szögezte le az államtitkár.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
már foglalt
2011. július 05. 11:26
életpályamodell... mintha robotok lennénk vazze
Göbbels
2011. július 05. 10:35
Először nem inkább a betegeknek kellene egy életpálya modell? Csau idejében Romániában 50 év felettiekhez már nem ment ki a mentő! Ez is egy modell!!
Merlin
2011. július 04. 20:18
"emberi erőforrás kríziskezelése az egészségügy sorsfordító kérdése. Ez egy nemzetközi probléma, dolgoznak a megoldáson" Nyugatabbra tízszer annyi fizetéssel sincs elég orvos, ez a nemzetközi probléma. Ha a hamburger adóból befolyó összegekre várnak, akkor évekig nem lesz bérrendezés, vagy minimális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!