Domokos: Balázs József nem tudja elzárni a csapokat

2011. július 26. 08:54

Az ÁSZ-elnök szerint Balázs József állítólagos fenyegetései akkor lehetnek reálisak, ha pályázatokról és fejlesztési tervekről volt szó. Az egyébként átlátható rendszer nem mindig működik jól - fogalmazott Domokos László.

2011. július 26. 08:54

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában Balázs József fideszes képviselő fenyegetési ügyével kapcsolatban elmondta: egyes települések közfeladatait törvényben megszabott normatívából finanszírozzák.

Az ÁSZ-elnök szerint emiatt logikailag nem igaz hogy Balázs József el tudná zárni a jobbikos vezetésű önkormányzat állami forrásait. Pályázatok és fejlesztési programok esetében az egyébként átlátható rendszer nem mindig funkcionál megfelelően - tette hozzá. Domokos elmondta: az ÁSZ kockázatalapú önkormányzati ellenőrzési módszertanon dolgozik, hogy átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé váljanak a pénzelosztási feladatok.

Domokos László beszélt Budapestről is: a fővárosnak jelenleg 27 milliárdnyi szabadon elkölthető vagyona van. Ez nem sok, ám egyes önkormányzatok már mínuszban járnak - emlékeztetett a szakember. A város finanszírozási kockázatait Domokos szerint a nagy uniós beruházások és önkormányzati vállalatok jelentik.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. július 26. 13:22
Nahát! Ki gondolta volna, hogy a Fidesz-tag ÁSZ elnök is beszáll a szerecsen-mosdatásba. Mondjuk azt azért ő is elismeri, hogy "...Balázs József állítólagos fenyegetései akkor lehetnek reálisak, ha pályázatokról és fejlesztési tervekről volt szó..." Márpedig pontosan ezekről van szó, Balázs egy büdös szót nem említett a normatívákról. Amúgy nem tudom mi lehet egyértelműbb, mint a rögzített telefonbeszélgetés, ami bizonyítja, hogy nem "állítólagos" az a fenyegetés. Szóval be kéne látnia a Fidesznek, hogy Balázs József "szavatossága lejárt", különben még büdösebb lesz a narancs, ami vissza fog ütni...
Csubakka
2011. július 26. 10:02
Hív egy vízvezeték szerelőt
liberálzöld.
2011. július 26. 10:00
Ha már az Állami Számvevő Szék elnöke is azzal foglalkozik, hogy elmismásoljon egy, a közpénzekkel kapcsolatos köztörvényes bűnt, akkor a rendszer a velejéig romlott.
liberálzöld.
2011. július 26. 09:54
"Az ÁSZ-elnök szerint Balázs József állítólagos fenyegetései .." Állítólagos? Bammeg, akkor mi a valós? "akkor lehetnek reálisak, ha pályázatokról és fejlesztési tervekről volt szó. " Igen pontosan akkor. Mármint önhatalmúlag. A többiben meg uram-bátyám alapon. Mikor hagyják már nyugodni a dögöt? Balázs meghalt. Kár csókolgatni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!