Szabályszegés lesz az ittas vezetés

2011. június 15. 11:12

2011 július elsejétől előállíthatják az ittas sofőrt, és ha nem működik együtt, akkor mintavételezésre is kötelezhetik.

2011. június 15. 11:12

Négy rendvédelemhez kapcsolódó törvényt módosítana a kormány. Kontrát Károly államtitkár expozéjában elmondta, 2011 július elsejétől közigazgatási bírsággal sújtható szabályszegéssé módosul az ittas vezetés, ezen módosítás keretében lehetne előállítani az ittas sofőrt, és ha nem működik együtt, akkor mintavételezésre is kötelezhető lenne. Egy másik módosítás értelmében a tulajdon elleni bűncselekmények elkövetőivel szemben mód nyílna a jövőben arra, hogy vizsgálják, van-e ellene más, tulajdon elleni bűncselekmény miatt eljárás. Ha az összesített érték eléri a 20 ezer forintot, akkor szabálysértés helyett büntetőeljárás keretében vizsgálnák tovább az ügyet.

Szigorítanák a pontrendszer is. A jövőben ennek hatálya kiterjedhet a közigazgatási bírság által büntetett szabályszegésekre is, és egyes esetekben több pontot is kaphatnak a sofőrök. Ennek segítségével két komolyabb és egy kisebb szabályszegés esetén már bevonható a jogosítvány. A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény módosítása pedig elősegíti, hogy a vagyonvédelmi vállalkozások, magánszemélyek az általuk kötött szerződésből eredő tevékenység egy részét ne végeztethessék el a rendőri szervekkel, ellenszolgáltatás nélkül. Az MSZP támogatja a módosításokat.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!