Román EP-képviselő: Hé, beszélj románul!

2011. június 17. 11:35

A román nyelv használatára figyelmeztette Ioan Enciu az RMDSZ-es Sógor Csaba EP-képviselőt az EP bizottsági ülésén. Hangosan rákiáltott a magyarul felszólaló erdélyi politikusra: „Bai, vorbeste romaneste!”, azaz „Hé, beszélj románul!” Juan Fernando López Aguilar spanyol szocialista politikus elnézést kért Sógor Csabától.

2011. június 17. 11:35

Az EP Állampolgári jogok, bel-és igazságügyi szakbizottságának ülésén Ioan Enciu román szocialista képviselő mikrofon nélkül, de hangosan rákiáltott a magyarul felszólaló Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselőre: „Bai, vorbeste romaneste!”, azaz „Hé, beszélj románul!”

A bizottsági ülést vezető elnök, Juan Fernando López Aguilar spanyol szocialista politikus elnézést kért Sógor Csabától, hozzátéve, hogy az EP-ben senkinek sem kell mentegetőznie nyelvhasználata miatt. Ebből ügyet csakis magyar–román vonatkozásban tapasztalt - fűzte hozzá. Az erdélyi magyar képviselő a viszontválasz jogán tisztázta a hallgatóság számára az ügyet. Ezen kívül írásos panasszal kíván Jerzy Buzek EP-házelnökhöz fordulni.

A szakbizottság ülésén egyébként az Európai Unió soros elnökségi feladatait ellátó Magyarország szakminiszterei – Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes és Pintér Sándor belügyminiszter – számoltak be az elnökség tevékenységéről. A magyar miniszterek beszámolója szerint a kitűzött főbb célokat sikerült teljesíteni, és több igazságügyi kérdésben fontos eredményt elérni.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. június 20. 01:55
Hé, ne aludj a birkával!
Para Celsus
2011. június 19. 09:50
Nézd már, a vlach honatya milyen büszke a wannabe-római nyelvére!
Talon Karrde
2011. június 18. 08:35
A hozzászólások alapján az jutott eszembe, hogy: Bagoly mondja verébnek...
naftalinernő
2011. június 17. 22:41
Menjél vissza a fajtádhoz medvét táncoltatni, az való neked. Egyébként meg csak egy gyors kérdés: hol vannak a ballib ajvékolóink? Vagy ilyenkor nem kell felszólalni az EP-ben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!