Nem lett érvényes Gyurcsány pártszavazása

2011. június 30. 14:46

Az egykori miniszterelnök pártszavazási kezdeményezésén egyik kérdésben sem adott egy irányba mutató szavazatot a párttagok egynegyede, noha az csak néhány százalékon múlott. Az MSZP pénteken ad hivatalos tájékoztatást a pártszavazásról.

2011. június 30. 14:46

Az egyik feltett kérdésben sem lett érvényes Gyurcsány Ferenc pártszavazási kezdeményezése - tudta meg a Népszabadság. A voksoláson 9200-an vettek részt, így néhány százalék kellett volna ahhoz, hogy pártjogi értelemben a kezdeményezés sikeres legyen.

Az MSZP alapszabály alapján a pártszavazási kezdeményezés akkor érvényes, ha a párttagok legalább fele részt vesz a szavazáson. A pártszavazás akkor lehet még érvényes, ha a tagok legalább negyede egy irányba mutató szavazatot ad le. A NOL információi szerint ez egyik kérdés esetében sem sikerült. A pártközpont által közölt taglétszám 32 ezer körüli, ám a Demokratikus Koalíció platform ezt vitatja. Az MSZP pártközpontja pénteken ad hivatalos tájékoztatást a pártszavazásról.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
carey200
2011. július 02. 16:37
Kellett ez a Böszmének,meg az MSZP-nek? Mi az,hogy "sikeres",ha "érvénytelen"? Sikertelen is,mert nem volt elég szavazójuk sem... Gyurcsány éppúgy hazudik,mint az Orbán haverja!
HSL
2011. június 30. 17:16
kávéautomatát kérek
gyumadar
2011. június 30. 16:24
Majd kiderül, hogy hányan szavaztak a böszmére , de vajon az is kiderül, hogy hány tagja van a maszopnak ? Mert ugye a tagok arányában érvényes vagy érvénytelen a szavazás.
mefisto
2011. június 30. 16:24
Valahogy ki kell majd kombinálni, hogy ez is a zOrbán miatt van. Megfenyegette a tagokat, meg ilyenek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!