Megkezdődik Gyurcsányék pártszavazása

2011. június 22. 08:04

Szerdától jövő keddig szavazhatnak az MSZP tagjai a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform által feltett kérdésekre. A párt kongresszusa szombaton a szavazás visszavonását kérte, ám a platform kitartott amellett. Az eredményt várhatóan július 2-án teszik közzé.

2011. június 22. 08:04

Június 22-e és 28-a között tarják a Demokratikus Koalíció által kezdeményezett pártszavazást az MSZP-ben. Gyurcsány Ferenc platformja hat kérdésről szavaztatja meg a párt tagságát.

Eldönthetik, hogy közvetlenül válasszák-e a párt elnökét és a megyei elnököket, hogy az országos elnökség tagjainak, a megyei, választókerületi és helyi vezetőknek, valamint a választmány tisztségviselőinek is kötelező legyen-e a az országgyűlési képviselők jövedelem- és vagyonnyilatkozatával megegyező tartalmú bevallást tenni, és azzal kapcsolatban a párt országos etikai és egyeztető bizottsága ellenőrzést folytathasson-e. Véleményt kell mondani arról, hogy biztosítson-e az MSZP a törvényi előírásoknál szélesebb betekintést a gazdálkodásába. A tagság arról is határozhat, egyetért-e vele, hogy az MSZP-ben országos és megyei szinten csak egy választott párttisztséget tölthessen be valaki.

A pártszavazás akkor érvényes, ha a párttagok több mint fele azon részt vett, és akkor eredményes, ha a szavazók több mint fele azonosan voksolt. Érvényes akkor is, ha a párttagok több mint egynegyede azonos módon szavazott. A párttagok az őket nyilvántartó helyi szervezetben adhatják le szavazatukat. Az eredményt az MSZP választmánya várhatóan július 2-án teszi közzé.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2011. június 22. 21:58
Fletó dróton rángatja az MSZP vezetését. Tudja, hogy nem merik kirúgni, mert fantázia és jövőkép nélkül képtelenek lennének eldönteni, merre tovább. Töketlenek. Pechjükre az egyetlen tökös fickó - Fletó - meg alkalmatlan.
Petrov
2011. június 22. 12:09
lesz egy szaftos kis kékcédulázás természetesen mindkét fél győztesnek nyilvánítja magát, Fleto tábora ez alapján lezavar majd egy közvetlen pártelnök-választást a saját köreiben, Fleto lesz az mszp [egyik] elnöke - a hívek meg majd elkezdik kizárogatni egymást a pártszékházból ... be szép is lesz, istenem!
Kernel
2011. június 22. 12:05
Ismét eljött tehát az idő a pártválasztó ceremóniára ! Akinek nem marad pártja az kiesik! :D
Shamrock
2011. június 22. 09:17
Ha tenyleg tisztan szeretnenek jatszani, akkor legalabb az utobbi 20 evre visszamenoleg kellene megvizsgalni az elvtarsakat. Akkor kiderulne, hogy Ferike a legnagyobb tolvaj. Persze ezt o is tudja, mivel a privatizacios szabadrablas es az egyeb nyalanksagok mar reg elevultek, igy most nyugodtan veregetheti a mellet, hogy o mekkora erkolcsos fasz es all minden atvilagitas elebe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!