Lázár lehet Réthelyi utódja?

2011. június 08. 12:47

Tavaly tavasszal Lázár János a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetése helyett a frakcióvezetői posztot választotta, most azonban ismét felmerült a neve a posztra. A Népszabadság úgy tudja, a miniszterelnök leváltaná Réthelyi Miklóst, és Hoffmann Rózsa menesztése is csak idő kérdése.

2011. június 08. 12:47

Két hete keresi Réthelyi Miklós utódját Orbán Viktor – írja a Népszabadság. A miniszterelnök a lap szerint már hetekkel ezelőtt szóba hozta közvetlen környezetében, hogy indokoltnak látja a változtatást a humáncsúcstárca élén. Réthelyi döntése, hogy a miniszterelnökkel szembeszegülve nevezte ki Horváth Ádámot az Operaház igazgatójának, csupán az utolsó csepp volt a pohárban.

Tavaly tavasszal Lázár Jánost látta volna szívesen a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjeként, ám Lázár a frakcióvezetői posztot választotta. Neve azonban továbbra is napirenden maradt, Orbán Viktor állítólag célzott is rá szűk körben, hogy nyáron szeretné ismét felkérni. Annak ellenére is, hogy voltak úgymond „ügyei” (Audi-ügy, mindenki annyit ér... stb.). Lázár távozása esetén azonban határozott frakcióvezetőt kell találnia. „Réthelyi Miklós addig lehet miniszter, amíg ez a dilemma meg nem oldódik így vagy úgy” - nyilatkozta a lapnak egy forrás.

Szőcs Géza kulturális államtitkárhoz állítólag ragaszkodik a miniszterelnök, ám Hoffmann Rózsának év végén, jövő év elején valószínűleg mennie kell. Nem biztos a másik két KDNP-s államtitkár, Szócska Miklós, az egészségügy, illetve Soltész Miklós, a szociális terület felelősének helye sem.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
z.marian
2011. június 09. 14:17
Hát ha a Néphazugság hozta le, akkor bizonyára igaz a hír! :D
jag3
2011. június 09. 08:40
Istenkém, hát megint nem értitek az őstehtséget :o) Nem úgy megy az ám, hogy csak úgy elfrakcióvezetősködhet valaki a ciklus végéig és páholyból nézheti ahogy minden más fideszes politikus megégeti magát a kormányzati munkában ( kivéve azt persze, aki eldönti, kinél landol a forró krumpli :o) Be kell egy kicsit piszkolni a kezét minden ifjú titánnak és tudj'Isten Lázárnak még a szeme sem áll jól. Olyan titános :o)
flo
2011. június 08. 17:46
Kommenteltek itt, kiscsírák. Kérdem én, hogy elértetek valamit az életben? Összekuporgattatok kockáról kockára egy kis vagyont, ami alapján a fiatok jó partinak számít? Nem???? Na, akkor kuss legyen.
Machiavelli
2011. június 08. 17:16
Rá is b*szik a Fidesz, mert ezt az arrogáns pöcsöt mindenki utálja! Egyébként nyugodtan meg lehetne a Párt nevét változtatni Orbán Viktor és hűséges vazallusai Párt-ra, mert ez már nem a Fidesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!