Munkaszüneti nap lesz az egészségügyben július 1.

2011. június 23. 13:16

2011-től július elseje, a Semmelweis-nap munkaszüneti nap lesz az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára.

2011. június 23. 13:16

2011. július 1-jén ennek megfelelően a 0-24 órás folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók, például a rendelők nem tartanak nyitva. A folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál, például a fekvőbeteg-gyógyintézetekben vagy az Országos Mentőszolgálatnál a munkaszüneti napokra irányadó munkarend lesz érvényben.

Az egyéni és társas vállalkozókra, valamint a közforgalmú gyógyszertárat személyi jog alapján működtető gyógyszerészekre a munkaszüneti nap nem érvényes. Az alkalmazott egészségügyi dolgozók és vállalkozási formában tevékenykedők együttes közreműködését igénylő egészségügyi szolgáltatások, például a legtöbb gyógyszertár, háziorvosi rendelések stb. működtetése során figyelembe kell venni, hogy az adott tevékenységhez előírt személyi minimumfeltételek, valamint az ellátás biztosításának egyéb feltételei biztosítottak-e. Ellenkező esetben ügyeletet kell biztosítani.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2011. június 24. 17:28
Valahogy így kezdődtek az egyes szakmák nyugdíj korkedvezményei is. Pedagógus nap legyen a pedagógusoknál munkaszüneti nap, anyák napja az anyáknak, Ívo-nap az alkoholistáknak, November 7 a kommunistáknak, Augusztus 20 a molnároknak és a pékeknek, és így tovább, a lényeg az, hogy minél kevesebbet kelljen dolgozni, a szocializmusban szocializálódott szakszervezeti funkcionárusok harcolhatnak a "szerzett" jogokért az ország meg le van sz....va. (Megjegyzés: A szocializmusban nem LOPTUNK, hanem SZEREZTÜNK.)
tmonk
2011. június 23. 14:16
Ez már a reform?
P.A.
2011. június 23. 14:12
Az valaki el tudja magyarázni, hogy ez miért jó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!