A rendvédelmisek és a mozdonyvezetők is tüntetnek

2011. június 07. 11:19

Nem vezetett eredményre az Orbán Viktorral folytatott keddi egyeztetés, ezért ismét demonstrációra készülnek a rendvédelmisek. Csütörtökön tüntetnek a mozdonyvezetők is, szintén a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen.

2011. június 07. 11:19

Újabb demonstrációra készülnek a rendészeti szakszervezetek miután a keddi, a miniszterelnökkel folytatott tárgyaláson sem sikerült megegyezniük a feleknek. Pongó Béla, a Független Rendőrszakszervezet és Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének vezetője is azt mondta, hogy a több mint egy órás egyeztetésen részt vevő tizenöt szakszervezet egyike sem fogadta el a kormány álláspontját a nyugdíjrendszer átalakítása ügyében. Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke elmondta: ígéretet kaptak Orbán Viktortól arra, hogy a már elfogadott alkotmánymódosításhoz kapcsolódó törvényi változások, valamint az új életpályamodell kidolgozásába bevonják őket.

Demonstrációt tart a Mozdonyvezetők Szakszervezete is június 9-én csütörtökön a Parlament előtt a Kossuth téren a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen. A szakszervezet szerint a hatvan év közeli és azon felüli mozdonyvezetőknek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek. A korkedvezményes nyugdíj viszont biztosította azoknak a tisztes visszavonulást, akik emiatt, illetve egészségkárosodásuk miatt hivatásuk feladására kényszerültek. Közleményük szerint a kormány nem hajlandó az egyeztetésekre, nem tesz eleget törvényi kötelezettségének. A mozdonyvezetők követelik a tárgyalások azonnali megkezdését és a korkedvezmény és a korengedmény intézményének megőrzését.

Szijjártó Péter szerint a mozdonyvezetők által felvetett kérdések nagyon fontosak, ezért is szerepelnek a szociális konzultációban, amelynek végéig nem születnek döntések az érintett területeken. Hozzátette: a törvényalkotás során a kormány a szükséges egyeztetéseket és tárgyalásokat el fogja végezni.

A miniszterelnök szóvivője a rendvédelmisekkel folytatott tárgyalásról elmondta: Orbán Viktor elvárja, hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára. A kormányfő szerint a rendvédelmi dolgozók és a kormány egy oldalon állnak, a választóvonal ugyanis nem a kabinet és a rendvédelmisek, hanem a rend oldalán állók és a rendbontók között húzódik.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
romboló
2011. június 07. 15:20
rikki harcos mennyit kapasz gazdádtól a propagandáért, napont, vagy hetente szophatod le orbán császárt, a büdös kurva anyád ült utoljára vonaton látszik, te a heréidet melengeted a viktorusztól kapott ml merciben, a tek-nél csak a provokáció a feladatod. A Máv-nál a mozdonyok 2%-a új ebből 14 motorvonat légkondis, a többi mind 30 évnél idősebb. A KURVA ANYÁDAT TE ROHADT ORBÁNBÉRENC KÖCSÖG. a múgy a renvédelmisek is hasomnlóan küldik üdvözletüket
liberálzöld.
2011. június 07. 14:36
Itt a cumi! Ha jól emléxem Orbán valami olyasmit mondott a tüntizőknek, hogy álláspontját a nemzeti konzultáció eredményének megismerése után alakítja ki. Namost: "A Szociális Konzultáció 2011 adatkezelésének számos eleme sérti az érintettek személyes adatok védelméhez fűződő jogát - szögezte le Jóri András. A biztos felszólította a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát a személyes adatok kezelésének megszüntetésére, egyúttal felhívta az adatkezelő és az adatfeldolgozó figyelmét arra, hogy a kérdőívek kizárólag olyan formában rögzíthetők, amely nem tartalmazza a nevet, lakcímet, vonalkódokat, az aláírás rovatot és e-mail cím rovatot; a visszaérkezett kérdőívek, tehát a Szociális Konzultáció 2011 keretében kezelt összes személyes adat ezt követően haladéktalanul megsemmisítendők." Mit is jelent ez, már azon túl, hogy helyeslem? A nemzeti konzultációnak az lesz az eredménye, amit a kiértékelő akar. Max. ír magának 200 ezer levelet név és cím nélkül... Bár herdálás lenne, de adjuk meg a módját.
wartog
2011. június 07. 13:37
A közös vagyon ilyesfajta elosztása,azaz ahogy eddig volt igazságtalan.ha szorítani kell a gatyaszíjon akkor az még a kuka rendőrre is vonatkozik. Ezt kéne valahogy a kuka agyukba beleverni.Nem mondanám, hogy puskatussal, de legyen egy keményebb tárgy.Rejtő után szabadon mondjuk gőzkazán piszkáló.
bookmark
2011. június 07. 13:31
Mi van a rendvedelmisek nem mernek a sajat arcukkal kimenni tuntetni? Bohocnak fogjak maszkirozni magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!