Gyurcsány: Ez a szocialisták belső fülkeforradalma

2011. június 30. 18:32

Nagy sikernek tartja a Demokratikus Koalíció által kezdeményezett pártszavazást Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a voksolás a legvérmesebb reményeiket is felülmúlta, szerinte ez a szocialisták fülkeforradalma volt, melynek azaz üzenete, hogy a tagság változást akar. Kijelentette azt is, hogy olyan ellenzéket akar szervezni, melynek láttán 2014-ben beleremeg a mostani kormánytöbbség lába.

2011. június 30. 18:32

Nagy politikai és erkölcsi sikerként értékelte a Demokratikus Koalíció Platform által kezdeményezett pártszavazást Gyurcsány Ferenc egy csütörtöki sajtótájékoztatón. A volt kormányfő szerint valószínűleg több mint 9 ezren vettek részt a voksoláson, az igenek aránya pedig hétezer felett lesz. Gyurcsány kiemelte, hogy a szavazás alakulása a legvérmesebb reményeiket is meghaladta. „Ha tetszik, ez a szocialisták belső fülkeforradalma” - mondta.

A szocialista politikus szerinte ennek azaz üzenete, hogy a párt változást akar, és ezen a pártszavazás pártjogi eredménye sem változtat, vagyis az, hogy az igenek száma eléri-e a párttagok létszámának 25 százalékát. Gyurcsány szerinte a pártszavazás azt üzeni a párt vezetésének, hogy mélyebb és gyorsabb átalakulás kell. Emlékeztetett: az általa vezetett Demokratikus Koalíció a politikailag aktív párttagok többségét szerette volna voksolásra bírni, ez a kör pedig a teljes tagság egyharmadából, 8-11 ezer főből állhat.

Gyurcsány kijelentette, hogy a politikailag belátható jövőben politikus szeretne maradni, de a jelenlegi MSZP-nek már nem akar elnöke lenni. Kiemelte: a demokratikus ellenzék megszervezésére törekszik úgy, hogy annak láttán 2014-ben a mostani kormánytöbbségnek beleremegjen a lába. Kijelentette ugyanakkor, hogy valószínűleg már nem lesz miniszterelnök.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. július 01. 16:06
"Fügedi Ubul: „Mivel jelentkezésem egyetlen oka, hogy a legkisebb rossz elve alapján szeretném elkerülni Gyurcsány Ferenc pártelnökké választását, ha akárki más jelentkezik (ha akárki mást jelölnek) a párt elnökének, azonnal és nagy örömmel visszalépek. Ez az ajánlatom nem érvényes az országgyűlési képviselőcsoport és az elnökség azon tagjaira, akik miniszterelnökünknek Balatonőszödön, illetve az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatala után bizalmat szavaztak.”" "A szerző geokémikus, az MSZP tagja (XI. kerületi csoport)" A fenti idézet a MNO villanyos sajtóból való. Ennek ellenére nem tudok Ubul bácsinak hinni, a nem lesz gázár emelés is oly őszintének tűnt elsőre mint ez. ( Nem nekem, a 3 millió nyugdíjasnak.)
Negue
2011. július 01. 13:00
Nagy sikernek tartja a Demokratikus Koalíció által kezdeményezett pártszavazást Gyurcsány Ferenc. ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓriási siker, csak így tovább! :))))))
drieno
2011. július 01. 12:32
cucilista belső fülkeforradalom, óriási eredmény, a párt 26%ának 80%-a megszavazta, amit a kongresszus már jóváhagyott, ez egyértelműen több, mint két harmad
made
2011. július 01. 11:20
Autópályát és minden mást lehet hitelből építeni és itt az eredménye.Gondolod , hogy a mostani kormány nem tudná ezt megtenni , csakhogy nem akarja még nagyobb mértékben eladósítani ezt a szerencsétlen országot.Ehhez megfontolt vezetők kellenek.Nem olyanok ,mint a GyF kormánya volt.Ők aztán tényleg nem kormányoztak, nyíltan vitték és szabad prédának tekintették ami még megmaradt értéke az országnak.Aztán , amikor már nem volt más sorra vették fel a hitelt /autópálya építésre is/, mert itt tudták a legtöbb pénzt lenyúlni.Most pedig recseg-ropog az ország az adósság terhe alatt.Ezt amit most az Orbán kormány produkál hitel felvétel és IMF nélkül, azt még a nagyhatalmak is megcsodálják.Te , aki annyira kritizálod őket , mindannak az információnak birtokában ,amelyek most kiderültek az ország állapotáról , hogy csinálnád az egészet?Biztos ,hogy követnek el hibákat,hisz nem született a földre tökéletes ember.De a jó szándéka és az ország rendbetétele a cél a kormánynak.Ne szét húzzunk,hanem segítsük a kormányt országunk rendbetételében.Csak így maradunk meg.S ha lehet, a mocskolódó stílust hagyjuk el, nem méltó igaz magyar ember szájába ilyen beszéd.Észre vették, hogy milyen pártkötődésűek gyalázzák embertársaikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!