Bohócforradalmat hirdetnek a rendvédelmisek

2011. június 06. 16:08

A „fülkeforradalommal" szembeni békés „bohócforradalmat” hirdetnek június 16-ára a rendvédelmisek sztrájkbizottságának volt vezetői. Szerintük a kormány eltökélt szándéka, hogy a legelesettebbeket és a legrászorultabbakat is mélyszegénységbe taszítsa, miközben a saját gazdasági és politikai elitjéhez tartozókat még gazdagabbá teszik.

2011. június 06. 16:08

A „Hivatásunk védelmében” megalakult Sztrájkbizottság volt vezetői, Kónya Péter és Árok Kornél a „fülkeforradalommal” szembeni békés „bohócforradalmat” hirdetnek június 16-ára. Úgy vélik, az Orbán-kormány egyéves ténykedése alatt a demokrácia, az emberek alkotmányos és szerzett jogai, valamint a magántulajdon súlyosan sérült.

Szerintük a kormány eltökélt szándéka, hogy a legelesettebbeket és a legrászorultabbakat is mélyszegénységbe taszítsa, miközben a saját gazdasági és politikai elitjéhez tartozókat adókedvezménnyel, jól fizető állással, célirányos állami támogatásokkal és beruházásokkal teszi még gazdagabbá. Árok és Kónya szerint a kormány a munka-törvénykönyvének tervezett módosításával még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat, a fiataloknak nem perspektívát, hanem a külföldre menekülés kényszerét nyújtja, a fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak kiszámítható életpálya helyett, halálpályát kínál.

Mi fegyveres és rendvédelmi dolgozók az állam, az állampolgárok, a jogállamiság és az állampolgárok jogainak védelmére tettünk esküt, ezért felszólítunk minden Magyar Állampolgárt, civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet, hogy hazánk és alkotmányos jogaink védelme érdekében csatlakozzon a kezdeményezésünkhöz” - olvasható a felhívásban. Hozzáteszik, hogy vegyen részt bohócnak maszkírozva mindenki a megmozduláson, aki visszavonná, visszamenőleges hatállyal, a FIDESZ-KDNP-re leadott szavazatait az Alkotmány utcában felállított szavazófülkében.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. június 08. 07:19
Junius 16.kulonosebben nem zavarja oket sot..szerintuk (legalabbis a tobbseg szerint) 1956 ellenforradalom volt es most is legszivesebben ugy jarnanak el mint akkor tettek. Orban teved, ha azt hiszi egy oldalon allnak. Nem szabadna egy pillanatra sem elfeledkeznie 2006. oktober 23-rol de szeptembererol sem. A rendorok akkor szolgalnak es vedenek ha ok akarjak, szukseg eseten sajat tarsaikat is cserben hagyjak, foleg ha kituntetik es megfizetik oket erte.
Réka
2011. június 08. 06:39
Csak nem képzelitek, hogy ezek a bunkó (minden szarszervezeti vezető), amikor kijelentette a junius 16-ai dátum lesz a B O H Ó C B U N K Ó K tüntetési napja, akkor tudták, hogy ez milyen EMLÉKNAP. Ne feltételezzünk róluk ilyen rosszindulatot, csupán arról van szó, hogy nagyon NAGY BUNKÓK. Kíváncsi leszek hány B U N K Ó áll melléjuk. Várom a közvetítést, mert szeretném végre látni, hogy hány BUNKÓ van ebbe az országba. Üdv mindenkinek!
Réka
2011. június 07. 16:05
Belügyminiszter Úrnak! Engedje meg, hogy mi C I V I L E K biztosíthassuk a bohócrendőrök tüntetését. Nem szabad megengedni, hogy ök biztosítás nélkül tüntethesenek! Ne tegyen kivételt velük, mert ha mások tüntetnek, akkor kirendeli a (bohócokat?) népet rugdosó bunkókat. Hol vagytok B O H Ó C O K? Mért nem tiltakoztok, hogy ilyen csürhe használja a neveteket. Ezek mindent megengedhetnek maguknak? Hogy nevessen majd az unokám a kedves bohócokon, ha engedítek a neveteket így bemocskolni. Kikell rugdosni őket, menjenek el munkanélkülinek, vagy a kukába turkálni. Bocsi nekem soha dolgom velük nem volt, kivéve amikor igazolványt újítottam./régen/ Vezetéskor sem igazoltattak soha. Nem adtak rá okot, hogy utáljam, de azért fölmegy a pumpám, hogy nekik minden kell ingyé, majd megrugdossák a kenyéradójukat. Most is fáj, amikor a fotelbe ülve, néztem a tévét 2006-ba. Minden rugást éreztem és mai napig nem tudom megbocsájtani nekik. Ez a Magyar- szolidalitás! Most is sajog minden porcikám ha rágondolok. Miniszter úr! Ha Ön szerint demokrácia van, akkor a bohóc kollegái tüntetésének a bíztosítását megszervezi, mert nem tehet különbséget, allampolgárok között. Magam részéről, tisztelettel jelentkezem!!!!!! Tegyük végre helyére a dolgokat!!!!!!!!!!!!!
predator
2011. június 07. 15:22
Az egyeztetést követően Orbán aki sokak szerint nagyon bátor,természetesen nem ment ki a parlament elé a tüntetőkhöz beszélni. Pedig ezt még Pintér is meg merte csinálni,úgy látszik ő bátrabb mint Orbán. De mondjuk ez nem is meglepő. A június 2-i hír: Nem ment ki Orbán Viktor a Parlament előtt demonstráló rendvédelmi dolgozókhoz, pedig a szakszervezeti vezetők meghívták, hogy vegyen részt egy általuk szervezett rögtönzött "szociális konzultáción". Mint azt a kormányfő és az érdekvédők között lezajlott megbeszélések után Árok Kornél, a sztrájkbizottság vezetője a Hírszerzőnek elmondta, meghívásukra Orbán Viktor úgy reagál: "ezt a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni". Árok Kornél szerint "igen érdekes stílusra vall" a kormányfő megnyilatkozása. Nem Orbán az első forradalmi politikus, aki degradálóan beszél a rendvédelmi dolgozókról. Emlékezzünk csak vissza Pintér Sándor pökhendiségére, vagy Kövér László emlékezetes, áprilisi kijelentésére, melyben nemes egyszerűséggel ürüléknek nevezte a rendőröket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!