Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Akik védik Dzsudzsák döntését

2011. június 10. 17:01

Az orosz focival kapcsolatban lévő korábbi és jelenlegi labdarúgók a szurkolókkal szemben úgy látják, jól döntött Dzsudzsák, amikor az Anzsi Mahacskalához szerződött.

2011. június 10. 17:01

A 46-szoros szovjet válogatott Rácz László szerint Dzsudzsáknak anyagilag mindenképpen megéri, mivel óriási pénzeket invesztálnak a csapatba: „Új, modern stadion épül, s Balázson kívül más játékosokat is csábítanak európai élcsapatoktól. Az orosz futball egyre erősödik, s a színvonal emelkedését tovább segítheti, hogy nem csak két együttes verseng a bajnoki címért.” A jelenleg a Siófoknál focizó Lukács Tihamér, a Nyizsnij Novgorod egykori középpályása szerint Dzsudzsák nem csak anyagilag, hanem szakmailag is jó döntést hozott. Úgy látja, aki szerint a holland bajnokság jobb az orosznál, az nem ért a focihoz.

Németh Norbert, a Tom Tomszk volt játékosa szerint is kiváló döntést hozott a PSV Eindhoven játékosa az Anzsihoz szerződéssel: „Azért gondoljunk bele, ha valaki mögött egy százhuszonötszörös brazil válogatott, Roberto Carlos futballozik majd, az bizony nem rossz dolog... Az orosz labdarúgást profizmus veszi körül, s kiváló színvonalú” – mondta. Saláta Kornél úgy vélekedett, Dzsudzsák jól döntött, hogy a Mahacskalát választotta. „Ha kimagaslóan teljesít, jószerével garantálva van számára az előrelépés” - fogalmazott.

Gaál Miklós, az FK Volga hátvédje szerint „Most még nem lehet egyértelműen megmondani, jó döntést hozott-e”, hozzátette ugyanakkor, hogy óriási elismerés, hogy ekkora összeget (a sajtóhírek 11 és 14 millió euró közötti összegekről szólnak) kifizetnek egy labdarúgóért. Gaál nem tudja, melyik az erősebb bajnokság „de például az Európa-liga előző idényében a Szpartak Moszkva négy nullás összesítéssel verte ki az Ajaxot.” – mondta a focista.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. június 12. 22:18
Azért vannak "apró" szépséghibák is: "...A fegyverropogás koránt sem ritka a köztársaságban. Gyakorlatilag minden nap meggyilkolnak valakit. Hol banditák, hol rendfenntartók halnak meg a sorozatos összecsapásokban. Csak Szagyikov halála óta Mahacskalában előbb szerdán agyonlőttek egy szolgálatból hazatérő rendőrtisztet, majd pénteken likvidáltak három feltételezett terroristát. Egyiküket, Kamil Magomedovot a meghiúsult újévi moszkvai terrorakciók szervezésében való részvétel miatt körözték. Az emberrablások is mindennaposak, és virágzik a korrupció – ezek is jellemzik Dagesztánt és Mahacskalát. A helyzet az utóbbi években lényegében rosszabb, mint Csecsenföldön, illetve Groznijban, ahol a kemény kézzel uralkodó Ramzan Kadirov viszonylagos rendet teremtett, és rengeteget javított a közbiztonságon. A Dagesztáni Köztársaság viszont puskaporos hordó. Elemzők már évek óta attól tartanak, bármikor hatalmasat robbanhat a feszültség. Vannak, akik úgy vélik, ebben az esetben durvább konfliktus alakulhat ki, mint akár az első, akár a második csecsen háború idején..." Amúgy tényleg jó hely lehet...
predator
2011. június 10. 21:24
Gaál Miklós az FK Volgában játszik? Mikor ment át? Semmi hír sem volt róla,és tavaly még az Amkar Perm játékosa volt,akik viszont sajna kiestek az első osztályból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!