Szigorúbban büntetnék a szemetelőket

2011. május 25. 12:41

A Vidékfejlesztési Minisztérium közölte, arányos, ám visszatartó erejű büntetés kiszabását tervezik a köztéren szemetelőkre. Szigorúbban büntetnék az illegális szemétlerakást is.

2011. május 25. 12:41

Szigorúbban büntetné a kormány az illegális hulladéklerakást és a közterületen való szemetelést - írja a Vidékfejlesztési Minisztériumra hivatkozva a Magyar Nemzet. A minisztérium közölte, olyan mértékű bírság kiszabását tervezik, amely arányos, ugyanakkor érezhető terhelést jelent az érintetteknek, és visszatartó ereje van. A tárca vizsgálja a tettenéréskor kisebb összegű helyszíni bírság kiszabásának lehetőségét is.

A jelenlegi szabályozás szerint, aki közterületen szemetel, legfeljebb 50 ezer forintos pénzbírsággal sújtható. Százezer forintra büntethető az, aki települési hulladékot engedély nélkül rak le, és 150 ezer forintra az, aki a természetben szemetel, vagy szennyezi a környezetet.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. május 25. 18:37
Figyelitek a feltételes módot? Ez az ami, nem kötelez semmire.
Kernel
2011. május 25. 15:06
Na, megint a rasszizmus, ha az ember nem dobja ki a hulladékot akkor a fémgyüjtők népe miből fog megélni ? :D
szpal
2011. május 25. 15:06
Ismertek olyan embert, akit az elmúlt 65 évben szemetelésért megbüntettek? Mert én nem. Nem ötletelni kellene, hanem a meglevő szabályokat alkalmazni.
Petrov
2011. május 25. 14:25
"Százezer forintra büntethető az, aki települési hulladékot engedély nélkül rak le" ez mondjuk simán lehetne bűncselekmény is, nem tudom mit kell itt finomlelkűsködni ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!