Rogán fellépne a külföldi rendszám ellen

2011. május 23. 12:18

Rogán Antal adókedvezményt nyújtana azoknak, akik még idén lemondanak autójuk külföldi rendszámáról. A politikus dupla adót fizettetne viszont az ellenőrzéseken jövőre lebukó autósokkal.

2011. május 23. 12:18

Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a TV2-nek elmondta: adókedvezményt adna a külföldi rendszámról 2012 januárjáig önként lemondó járműtulajdonosoknak. A politikus ugyanakkor megfordítaná a bizonyítási kötelezettséget, tehát az autósnak kellene bizonyítania a külföldi rendszám jogos használatát, tehát hogy életvitelszerűen él külföldön.

A politikus szerint 10 és 30 ezer között lehet a különböző közterhek alól külföldi rendszámmal kibúvó autósok száma, mely nagyjából tízmilliárd forintnyi bevételkiesést jelent az államnak. A külföldi rendszám miatt nehezebb a parkolási bírságok és a gyorshajtás miatti büntetések beszedése is - tette hozzá.

Rogán szerint a kapcsolódó törvény a parlament nyári szünetéig elkészülhet. Ez esetben az autósok szeptembertől decemberig kapnának haladékot járművük honosítására, a hazatérők pedig ebben az időszakban 50 százalékos adókedvezményre számíthatnának. Amennyiben valaki 2012-ben bukna meg egy ellenőrzésen, annak az adó dupláját kellene megfizetnie - vázolta fel elképzeléseit Rogán Antal.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dé208
2011. május 24. 00:39
A szlovák rendszámú autóitokat baszhatjátok, de még mindig nyithattok cukrászdát Bécsben !
Jancsipapa
2011. május 23. 15:52
Miről is szól az EU?A munkaerő,az áru unión belüli szabad mozgásáról.Az EU-n belül bárhol vehetek egy autót és ott jegyeztetem be,ott fizetek utána ahol nekem jobb.Így lenne normális.
Csigorin
2011. május 23. 15:24
Tonikam, majd ha nem akarjatok meg KETSZER megvetetni velem az automat (amit egyebkent 1200 euroert vettem 11 evesen franciaknal) regado cimu rablassal, akkor beszelhetunk rola. Itt a regisztracioja 108 euroba kerult. Ennyit otthon is hajlando vagyok kifizetni, de nem fogok 4-500 ezres "adot" fizetni a 300ezer forintos automra basszameg. Mas: aki szerint az aki a regadot probalja elkerulni az szemet adocsalo, annak felhivnam a figyelmet az otvenes evekben a begyujtes elol a gabonat elrejto mocskos szemet csalo nepnyuzo nepet meglopo kulakra, aki volt olyan aljas hogy eldugott az allami szervek elol akik torvenyesen es legalisan akartak azt elvenni... Persze az is aljas utolso szemet volt ugye?
itstrue
2011. május 23. 15:15
Az ok és okozat nem stimmel itt sehol mostanában. Ha leesik a gyerek a hintáról és megüti magát akkor még jól el is verjük, hogy miért esett le. Most kérdem én: megállítanak minden külföldi autót?! Horvátországban ki van adva a zsandároknak, hogy a turistát nem szabad piszkálni, mert nem jön a nyüves. Akkor ezt most hogy?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!