Kormányt váltana az SZDSZ

2011. május 14. 17:06

Az SZDSZ kormányra készül 2014-ben. A liberális párt valós alternatívát nyújtana azoknak, akik nem csatlakoztak egyik jelenlegi parlamenti párthoz sem.

2011. május 14. 17:06

Az SZDSZ ügyvezető elnöke szombaton közölte: „A liberálisok célja a következő parlamenti választáson a mostani kormányzat leváltása lesz”. Szabadai Viktor elmondta, a liberálisok két hete elfogadták azt az együttműködési nyilatkozatot, amelyet közéleti szereplők is aláírtak. Zuglóban május 29-én önkormányzati választás lesz.

 
„A liberális együttműködési nyilatkozat lényege, hogy az a széles bázis, azok a liberális emberek, akik nem csatlakoztak egyik párthoz sem, olyan fórumot találjanak, ahol elmondhatják véleményüket” - hangsúlyozta a politikus. Tarján András, az SZDSZ oktatáspolitikusa szerint az iskolamegszüntetésekkor az oktatás minőségét kell mérlegelni, véleménye szerint viszont a kormányzat olyan iskolákat is be akar zárni, amelyek kifejezetten magas színvonalon végzik a munkájukat.
 
Tarján rámutatott, sok helyen nem kértek szakértői véleményt, Erzsébetvárosban pedig az önkormányzat akkor közölte az iskola bezárásának tervét, amikor már több mint 60 első évfolyamos diák beiratkozott oda. A politikus úgy véli, az Orbán-kormány által ígért rend akkor valósulhat meg, ha integrált oktatásban megfelelő végzettséget szereznek a fiatalok. „Az új közoktatási törvény tervezete azonban a szegregált oktatást helyezi előtérbe, pedig ha nem együtt neveljük a fiatalokat kiskoruktól kezdve, akkor a társadalom szétszakadása tovább folytatódik” - fogalmazott.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bence
2011. május 15. 12:13
Komolyan mondom, ezen többet röhögtem, mint a Kétfarkú Kutya Párton! Hajrá Erzsébetváros! :D
Kedves Robi
2011. május 15. 11:43
Végül is ha a KDNP fantom pártként kormányon lehet... mindenestre jót röhögtem...
lavor
2011. május 15. 11:36
A Liberális Együttműködés Nyilatkozata....SZDSZ, MDF utódpárt, 4k, milla, Gyurcsány párt....ehhez igazából nem igazán lehet mit hozzáfűzni. János, a színpad a tiéd.
nyoooc
2011. május 15. 08:48
Átaludtam pár hónapot? Ma van április elseje?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!