Júliusban választ polgármestert Gyöngyöspata

2011. május 03. 14:04

Gyöngyöspatán július 17-re írta ki az időközi polgármester-választást a helyi választási bizottság.

2011. május 03. 14:04

A Heves megyei Gyöngyöspatán július 17-re írta ki az időközi polgármester-választást a helyi választási bizottság. Tábi László, a község korábbi polgármestere április 19-én egészségügyi okokra hivatkozva jelentette be lemondását. Nem cáfolta, hogy döntésében szerepet játszott a faluban kialakult feszült helyzet is.

A településen március elejétől két héten át járőröztek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, március 6-án pedig a Jobbik tartott nagygyűlést a településen. A polgármester lemondását követően pedig a Véderő akart tábort tartani a faluban, ami miatt roma asszonyok és gyerekek utaztak el a faluból. Április 26-án a Véderő tagjai helyi romákkal verekedtek össze.

A Véderő vezetője, Eszes Tamás már korábban bejelentette, hogy jelöltetni kívánja magát a polgármesteri posztra. Ennek kapcsán Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője azt mondta, hogy a Véderőnek nincs köze a Jobbikhoz, inkább ellenlábasa a pártnak. A Jobbik a helyi elnököt, Juhász Oszkárt indítja a választáson.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nobodri
2011. május 03. 19:41
Kíváncsi leszek,hány cigány szavazatot fognak megvenni.Abban biztos vagyok,hogy lesz habzsi-dőzsi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!