Hoffmann: 40 ezres keretszám kellene

2011. május 23. 08:57

Az államtitkár néhány év alatt a jelenlegi 53 ezerről 40 ezer főre csökkentené a felsőoktatási keretszámot. Az önhibájukból diplomát nem szerzőkkel Hoffmann Rózsa szerint nem lehet megfizettetni a képzések költségeit.

2011. május 23. 08:57

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Hír TV Kontraszt című műsorában leszögezte: jó eredmény lenne, ha a felsőoktatási keretszám néhány év alatt 53 ezer főről 40 ezerre csökkenne.

Az államtitkár szerint nem kivitelezhető viszont, hogy a diplomájukat önhibájukból meg nem szerzőkkel visszafizettessék a képzés költségeit. „Visszafizettetni a képzés költségeit pont azokkal nem lehet, akik nem szereztek diplomát. Már csak azért sem, hiszen ők nem fognak diplomás álláshoz jutni, és alacsonyabb lesz a jövedelmük. Szinte elképzelhetetlen matematikailag, hogy a képzésük költségét visszafizessék” - fejtette ki a politikus.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dadóka
2011. május 23. 14:27
A megoldás: komolyabb felvétel, megfelelő teljesítés a továbbhaladáshoz, szakmailag kiemelkedő kimenet. Visszamenőlegesen nem demokratikus az intézkedés, de a meghozott döntéstől azonnal meg kell követelni.
Senior
2011. május 23. 12:45
A jogosan elvárt karcsúsítás a FIDESZ túlnyerése miatt fog elbukni. A képviselő polgármesterek önös hülyén értelmezett érdekből lerúgják. Valaki elmesélhetné nekik, hogy a város számára is hasznosabb egy karcsúbb, de piacképes hallgatókat kibocsátó főiskola, mint egy diplomagyár "egyetem".
egysegelem
2011. május 23. 11:51
Az egeszet piaci alapra kellene helyezni, a keretszam fogalma maga a bukas garanciaja, nem a konkret szam.
miertnememlekszem
2011. május 23. 10:53
az NGM 30ezret írt le a konvergenciaprogramban, úgyhogy gondolom az lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!