Füstbombával tüntettek a rendvédelmisek

2011. május 06. 15:48

A rendvédelmi dolgozók dobokkal, kereplőkkel és füstbombával demonstráltak a Kossuth téren. A tüntetők tömegesen mentek be a Parlament elkerített parkolójába egészen az Országház főlépcsőjéig. Pintér Sándor is megjelent és beszédet mondott a tüntetésén. A belügyminiszter hétfőn tárgyalásra várja a szakszervezeti vezetőket. Arról is beszélt, hogy a tűzoltók idén megkapják a 2004-2006-os túlóradíjukat.

2011. május 06. 15:48

Több ezeren tüntettek a rendvédelmi dolgozók Kossuth téri demonstrációján. A rendőrök többek között kereplőkkel dobokkal és füstbombákkal tiltakoztak a korkedvezményes nyugdíj eltörlése ellen. A tűzoltók egy része tűzvédelmi ruhát viselt, ám ez az arány kisebb volt, mint a legutóbbi tüntetésen. A szervezők közleményt is adtak ki, melyben leszögezik: „Mi az állampolgárokat szolgáljuk, most mi vagyunk bajban, segítsenek nekünk!”.

A kormány illetékesei egyeztetésre hívták az érdekképviseleti szervek vezetőit, ám több szakszervezeti vezető is kivonult a Felkai László belügyminisztériumi közigazgatási államtitkár által szervezett tanácskozásról. „Már csak közszolgálati életpályáról beszélnek, rendészeti életpályáról egy szó sem esett. Ez így teljesen elfogadhatatlan. Az államtitkár személyével semmi bajunk, de komolyan kellene venniük ezt a dolgot” - mondta el a Klubrádiónak Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. 

Frissítés:

Az Index szerint közel tízezren demonstráltak a Kossuth téren. A tüntető fegyveres és rendvédelmi dolgozók tömegesen mentek be a Parlament elkerített parkolójába egészen az Országház főlépcsőjéig, ahová egyre több rendőr érkezett. Füstbe borították a Kossuth teret és a Belügyminisztérium környékét, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt egy izraeli zászlót égettek el. A tüntetők Pintér Sándorral akartak beszélni, aki fél hét után megérkezett a helyszínre. A belügyminisztert folyamatosan szidták a tüntetők. A demonstráción feltűnt a Véderő néhány tagja, köztük Eszes Tamás, a szervezet volt vezetője is.

Frissítés:

Pintér Sándor a Kossuth téri tüntetésén bejelentette: hétfőn tárgyalásra várja a szakszervezeti vezetőket. A belügyminiszter beszédében azt mondta, az utcai demonstráció nem „tárgyalásos szituáció”. Pintér arról is beszélt, hogy a tűzoltók idén megkapják a 2004-2006 közötti, eddig ki nem fizetett túlóradíjukat.

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miertnememlekszem
2011. május 07. 22:00
amúgy a befagyasztás azt jelenti h ha 5% az infláció, akkor ezek a juttatások 20%-ot fognak értékükből veszíteni 4 év alatt. azért ez sem olyan lágyszívű.
drieno
2011. május 07. 12:29
ez azért durva volt, lehet, hogy nem csupán összeesküvés elmélet, hogy ezek közül elég rendesen voltak a másik oldalon, amikor 2006 őszén csinálták a kergetőzős balhét a fővárosban
OrangeOrder
2011. május 07. 12:17
Na ilyenkor mutatkozik meg igazán (az arcokat is nézegetve), hogy mi is igazán az az "egyenruhás bűnözés" :))) már bocsánat.
ProfWilliam
2011. május 07. 10:41
Könnyű megoldani úgy hogy mondjuk a már idős rendőrök irodai munkán vannak, vagy olyanon ami nem megterhelő a fiatalok meg mennek a terepre. Nem olyan nehéz megcsinálni sztem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!