Felfüggesztett Csányi zsarolóinak

2011. május 30. 17:40

Jogerős ítélet született annak a három vádlottnak az ügyében, akik 2007-ben megpróbálták megzsarolni az OTP elnök-vezérigazgatóját.

2011. május 30. 17:40

A Fővárosi Bíróság hétfőn hozott jogerős ítéletet a zsarolási ügyben. A három vádlott 2007 végén 50 millió eurót követelt Csányi Sándortól. A zsarolók azzal fenyegették meg emailben az OTP elnök-vezérigazgatóját, hogy nyilvánosságra hozzák a Bank Center építkezéséhez kapcsolódó iratokat, és csatoltak hozzá egy listát hazai és külföldi állami vezetők nevével. A külföldön tartózkodó Csányi utasította az őt értesítő alkalmazottait, hogy azonnal tegyenek feljelentést.

A zsarolás szellemi atyja - a másodrendű vádlott - így akarta megbosszulni, hogy egy ismerősének a cége, amiben ő tanácsadó volt, pert vesztett az OTP ellen a Legfelsőbb Bíróságon. A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon az elsőrendű vádlottat zsarolás kísérletéért ítélte el tavaly novemberben, ezt a Fővárosi Bíróság teljes egészében helyben hagyta.

A másodrendű vádlott felbujtóként elkövetett zsarolás kísérletéért, valamint lőszerrel visszaélés miatt első fokon 2 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott, a harmadrendű vádlottra bűnsegédletért róttak 1 év 2 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést. Ezt a másodfokon eljáró bíróság is helyben hagyta. A II.-III. rendű vádlottak pénzmellékbüntetését azonban 100-100 ezer forintra mérsékelte a korábbi 600, illetve 500 ezerről.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2011. június 01. 08:02
Fővárosi bíróság... Aha, nincs több kérdésem.
P.A.
2011. május 30. 21:14
Elég korlátoltnak kell lenni, hogy valaki azt gondolja, egy Csányit így be lehet zsarolni.
miloka
2011. május 30. 19:48
Tehát nyugodtan lehet zsarolni? Hiszen meg lehet úszni egy kis felfüggesztettel. Lásd a mostani ítéletet is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!