Csak Gyurcsány kérdéseiről szavaz az MSZP

2011. május 28. 16:27

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform kérdéseiről tart pártszavazást az MSZP június 22-e és 28-a között. A volt miniszterelnök elmondta, célja az, hogy az MSZP-n belüli viszonyokat tisztázzák.

2011. május 28. 16:27

Simon Gábor, a testület elnöke az ülést követően az újságíróknak elmondta, a választmány támogatta az elnökség javaslatát, s csak a Gyurcsány-platform kérdéssoráról írt ki pártszavazást, azt nem egészítette ki újabb felvetésekkel.

Így az MSZP tagjai június végén dönthetnek arról, hogy közvetlenül válasszák-e a párt elnökét és a megyei elnököket. Eldönthetik, hogy az országos elnökség tagjainak, a megyei, választókerületi és helyi vezetőknek, valamint a választmány tisztségviselőinek is kötelező legyen-e a az országgyűlési képviselők jövedelem- és vagyonnyilatkozatával megegyező tartalmú bevallást tenni, s azzal kapcsolatban a párt országos etikai és egyeztetőbizottsága ellenőrzést folytathasson-e. Szintén a voksolás tárgya lesz, hogy biztosítson-e az MSZP a törvényi előírásoknál szélesebb nyilvánosságot a gazdálkodásáról. A tagság arról is határozhat, egyetért-e vele, hogy az MSZP-ben országos és megyei szinten csak egy választott párttisztséget tölthessen be valaki.

A pártszavazás kiírásához a választmány kétharmadának támogatása volt szükséges. Simon Gábor elmondta, az ülésen felszólalt Gyurcsány Ferenc is, aki hangsúlyozta, hogy nem az elnöki poszt megszerzése érdekében indítványozott pártszavazást, hanem azért, hogy az MSZP-n belüli viszonyokat tisztázzák. A szabályok értelmében a pártszavazás akkor érvényes, ha a párttagok több mint fele azon részt vett, és akkor eredményes, ha a szavazók több mint egynegyede azonos módon szavazott.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. május 30. 20:46
Hajrá fiúk, csak így tovább! Belülről lehet igazán szétverni egy pártot. Milyen nagy öröm lesz majd nézni amint az MSZP küzd az 5%-ért! Node fel a fejjel, van élet a Parlamenten kívül is!
kordonbonto
2011. május 30. 09:13
A szocik szerintem már megbánták, hogy az utolsó évben hagyták lemondani fletót és nem ö kapta hatalmas választási pofont. Most megint úgy ugrál mintha ö lenne a szocik megmentője. Megártott neki az a két háromszáz hószúnyelvű blogbeíró támogató,akik még bíznak a kölcsönkéregető fletóban. Pedig ö még tanácsadónak is rossz volt nemhogy pártelnöknek. Miniszterelnökségről nem is beszélve, az felért egy kínzással. Én azért szurkolok neki az új demokrata minipárt alakításában.
Csigorin
2011. május 29. 23:12
"felszólalt Gyurcsány Ferenc is, aki hangsúlyozta, hogy nem az elnöki poszt megszerzése érdekében indítványozott pártszavazást," szoval az elnoki posztot akarja.
barom segédmunkás
2011. május 29. 10:00
Ez a féreg beteg, "amit én képviselek az érték, erre a szocialistáknak szüksége van" kóros küldetéstudata van. Egyébként már miniszterelnökként a parlamentben is mondott ilyen baromságot. Beteg!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!