Az IMF-nek nem tetszik a MOL-ügylet

2011. május 26. 16:51

Az IMF a fizetési mérleg szükségleteire adta a hitelt, nem eszközvásárlásra, bár konkrétan nem határozta meg, mire lehet költeni a pénzt - nyilatkozta az IMF képviselője.

2011. május 26. 16:51

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 2008-ban a fizetési mérleg szükségleteire adta a hitelcsomagot, és nem eszközvásárlásra – mondta az IMF képviselője, Iryna Ivaschenko a Bloombergnek telefonos interjújában. Hozzátette: az IMF nem határozta meg, mire lehet költeni a hitelcsomagot.

Mint ismeretes, Orbán Viktor kedden jelentette be, visszavásárolta Magyarország az orosz Szurgutnyeftyegaz 21,2 százalékos Mol-pakettjét. Az ügylet 1,88 milliárd euróba került, amit az IMF-hitelkeretből finanszíroz a kormány. Ilyen döntéseknél célszerű figyelembe venni a költségvetés likviditási tartalékait, és a külső tartalékokat – emelte ki Ivaschenko.

Az IMF hiteléből több mint 3 milliárd euró megmaradt, amelyet a jegybanknál helyezett el a kormány. A Szurguttól a magyar állam megvásárolja a 21,2 százalékos Mol-részesedést, amely 1,88 milliárd euróba kerül.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. május 27. 15:20
"Az IMF a fizetési mérleg szükségleteire adta a hitelt, nem eszközvásárlásra, bár konkrétan nem határozta meg, mire lehet költeni a pénzt" Akkor most ezt hogy? Tudja a jóember mit akar? A szerződéskötés megkötése után reklamációt nem fogadunk el.
nyoooc
2011. május 27. 08:47
"Hozzátette: az IMF nem határozta meg, mire lehet költeni a hitelcsomagot." Értem. Fizessünk utána kamatot, de fel ne használjuk.
trust
2011. május 27. 06:43
"Az IMF-nek nem tetszik a MOL-ügylet" Nekem meg az IMF, most akkor mit tegyek? Ha a banktól felveszek kölcsönt, az sem mondhatja meg, mit veszek belőle! Úgy egyébként IMF=Dominique Strauss-Kahn Ez meg önmagáért beszél!
szigno57
2011. május 27. 00:39
NOCSAK! Csak nem rosszl jártak az urak? ... hehe Lsz ez még szarabb is, kedves IMF.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!