Az ENSZ érdeklődik, az EBESZ dicsér

2011. május 06. 17:22

Megdicsérte Magyarországot az EBESZ a paramilitáris csoportok elleni könnyebb fellépést lehetővé tevő törvény miatt. Május 23-án ENSZ-megbízott érkezik az országba, hogy személyesen tájékozódjon a romák helyzetéről.

2011. május 06. 17:22

Magyarországon tájékozódik az ENSZ rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízottja. Githu Muigai május 23-án érkezik az országba. Ötnapos látogatása során találkozik az esélyegyenlőség és emberi jogok területén dolgozó civil szervezetek képviselőivel és a sajtó munkatársaival, majd személyesen tájékozódik a magyarországi cigányság helyzetéről Gyöngyöspatán, Hejőszalontán, Hajdúhadházon, valamint Ózd, Hódmezővásárhely és Pécs környékén - írja a Roma Sajtóközpont.

Közben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megdicsérte Magyarországot a hétfőn elfogadott törvénymódosítás miatt, amely révén könnyebben lehet fellépni a kisebbségeket megfélemlítő paramilitáris csoportok ellen. A szervezet emberi jogokkal és a demokratikus intézményekkel foglalkozó irodája közleményében méltatta az intézkedést, ugyanakkor elítélőleg említette a Cseh Köztársaságban és Magyarországon lezajlott cigányellenes incidenseket. Elfogadhatatlannak minősítették az a romák ellen alkalmazott erőszakot és hátrányos megkülönböztetést.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2011. május 08. 00:04
ENSZ rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízottja, Githu Muigai május 23-án érkezik az országba, személyesen tájékozódik a magyarországi cigányság helyzetéről Gyöngyöspatán. Ha már ott tetszenek járni, egyúttal legyenek szívesek tájékozódni az ott élő NEM CIGÁNY lakosság helyzetével is! Most komolyan szeretném tudni, hogy a világ teljesen megbolondult?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!