A VDSZ is tüntet

2011. május 23. 18:10

Az egyeztetés nélküli kormányzati lépések miatt tüntet május 30-án az Országház előtt a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete.

2011. május 23. 18:10

Demonstrációt hirdet május 30-ára a Parlament elé a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) - jelentette be Székely Tamás elnök. A szakszervezet ezúttal is a kedvezményes nyugdíjak megvonása, a Munka törvénykönyve tervezett változtatásai és az érdekegyeztetés megszüntetése ellen tiltakozik majd.

A VDSZ hétfői közleménye a szakszervezet közelmúltban lezajlott felmérésének tanulságait összefoglalva kitér arra, hogy a válaszadók több mint 50 százaléka jelezte, részt venne egy nagy, országos tömegeket megmozgató akcióban, például egy nagy átfogó demonstráción. Az ágazat vezetése erre alapozta a következő, a tervek szerint minden eddiginél nagyobb, konföderációktól független megmozdulását, amelyet május 30-án, hétfőn délután 15 órára hirdetett meg. Az időpontot az Európai Parlament delegációinak a tanácskozására időzítették.

A kormányzati döntésekkel elégedetlen aktív dolgozók mellett várják a tüntetésre azokat a nyugdíjasokat is, akik tiltakoznak az ellen, hogy a döntéshozók az alkotmányban akarják rögzíteni a nyugdíjkedvezmények visszavonását a 62 éven aluliaktól.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunyospityu
2011. május 24. 08:09
Ja értem én, ki az utcára most de rögtön! Hajrá elvtársak ez a harc lesz a végső! ( kit érdekelnek a munkavállalók, a lényeg, hogy a szakszervezeti vezetők a munkát elvégezzék )
HSL
2011. május 23. 21:07
Jó cuccot szívhattak a laboratóriumban... minek tűntetne a válság által legkevésbé sújtott vegyipar? Lásd: http://gazdasagiradio.hu/cikk/62316/
picur3ka
2011. május 23. 19:06
Ugyan, gyerekeik! Vagy 2 -4 hete, A Szocialista Part mozgositotta a szakszervezeteket. Tegyek magukat aktivva, etc., a flehivas megjelent a zujsagban. Ez tortenik most. a felnotasek keverik a szart, mint rendesen.
Steppenwolf
2011. május 23. 18:43
Majd megunják ők is és hazamennek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!