Nem lesz szellemjárás Schmitt Pálnál

2011. április 14. 14:06

A rendőrség csütörtökön reggel, a tervezett tüntetés napján úgy döntött, mégsem engedélyezi a 4K! alkotmányozás elleni demonstrációját.

2011. április 14. 14:06

A 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom április 14-én, csütörtök este tiltakozott volna az alkotmányozás folyamata ellen a Sándor-palotánál. A „Szellemjárás Schmitt Pálnál” elnevezésű megmozdulást bejelentették, amit a rendőrség egy héttel korábban már tudomásul vett. Csütörtökön reggel viszont a rendőrség azt közölte, hogy egy külföldi delegáció látogatása miatt a rendezvényt mégsem lehet megtartani a tervezett helyen és időben.

A szervezet szerint azonban a külföldi delegáció látogatása nem új fejlemény, korábban a rendőrség sem találta összeegyeztethetetlennek a két eseményt. A rendőrség a helyszín és az időpont módosítását javasolta a szervezőknek, akik visszautasították azt a felvetést, hogy a „Szellemjárás Schmitt Pálnál”-t tartsák meg bárhol máshol, csak ne Schmitt Pálnál.

A 4K! rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy az új alkotmány elleni tiltakozó demonstrációt a rendőrség a rendezvény napján akadályoz meg, ami szerintük a rendőrség jóhiszemű eljárása esetén is elfogadhatatlan. A civil mozgalom arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a kormánypártok a konszenzus nélküli, áterőszakolt alkotmányozással megölik a köztársaságot. „De a köztársaságot nem lehet teljesen elpusztítani, a szelleme itt marad és kísérteni fogja a kormánypártokat”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. április 15. 06:24
valahogy dömszkíj traktortáblái jutnak az eszembe, a hatalom természete nem változik Abszurdisztánban
huttinger
2011. április 14. 22:04
Csak úgy megjegyezném, hogy a mandiner.hu főszerkesztője is írt egy blogot e tárgyban. Jobberek! Olvastátok? :-) Ezért vagytok imádni valók...:-) Kommenteltek a vakvilágba, ahelyett, hogy kicsit tájékozódnátok...:-)
küllő
2011. április 14. 16:10
ÉLJEN A DEMOKRÁCIA!!!!! Ha az elmúlt években lett volna ilyen a sok fiatal demokrata de tépte volna a száját. Egyébként lehet hogy csak skiccpali fél a szellemektől.
drieno
2011. április 14. 16:00
teljes a zűrzavar az agyakban a "köztársaságot nem lehet elpusztítani"... dehogynem, pl akik kivonulnak a parlamentből és külön országgyűlést játszanak, azok dolgoznak ezen erősen akik meg a törvényeket betartva üléseznek, és választáson szereztek többséget, azok tartják fenn és működtetik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!