Vasárnapig maradnak a jobbikos polgárőrök Gyöngyöspatán

2011. március 08. 10:54

Gyöngyöspatán már egy hete polgárőrnek nevezett gárdisták járőröznek, és várhatóan március 13-ig maradnak is a településen.

2011. március 08. 10:54

Várhatóan március 13-ig maradnak Gyöngyöspatán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, akik akkor hagyják el a falut, ha a roma vezetők ígéretet tesznek arra, hogy ott nem lesz több lopás és zaklatás. A polgármester elküldené a polgárőröket, de erre nincs felhatalmazása, mivel az egyesületet hivatalosan bejegyezték - írja a Magyar Nemzet.

Gyöngyöspatán már egy hete polgárőrnek nevezett gárdisták járőröznek. Vasárnap a Jobbik nagygyűlést is tartott a falu főterén, majd kétezren végigvonultak a cigánysoron. Arra hivatkoztak, hogy a településen megszaporodtak a bűncselekmények, a rendőrség szerint azonban ezt semmilyen adat nem támasztja alá.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2011. március 09. 09:11
Nem vagyok gárda párti, vagy gárda ellenes. Ugyanakkor sem önkéntes, sem magán hadseregek nem garantálják a biztonságot, mert nincs joguk törvényesen intézkedni. Az alkotmányban ki kell mondani, hogy a magyar emberek biztonságáról csak a állam gondoskodhat. Lehetnek magán cégek, önkéntes egyesületek, de azok rendőrökből állhatak, akik baj esetén azonnal szolgálatba helyezhetnék magukat és intézkednek. A lényeg a törvényességen, intézkedési jogon van. Egyébként nagyon nehéz lesz a romákat munkára fogni. Egyetértek a bűnőzők munkára fogásával, és jó lenne ha az élelmezés kalória tartalma arányban állna a munkával. A börtön nem fitness szalon!
küllő
2011. március 08. 18:13
Ismét a klasszikus TANÚ-ból: akinek vaj van a fején szarjon be.
Senye Péter
2011. március 08. 17:11
Költői kérdés: este egy elég sötét utcasarkon állva jobbra gárdistákat látok, balra sötét bőrű alakokat. Merre menjek? (jobbra: lájk, balra: diszlájk)
Nick:Hornby
2011. március 08. 17:10
Lehet kérni a patai őrzőket más településekre is? Igény lenne rájuk! Érdekes módon a rendőröktől nem, de a "gárdistáktól" rettegnek. Vissza velük Indiába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!