Bombariadó a Budaházy-peren

2011. március 02. 08:21

Bombariadó miatt szakadt félbe Budaházy György pere a Fővárosi Bíróságon. A másfél éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházyt parlamenti képviselők elleni terrorcselekményekkel és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja az ügyészség. A vádirat szerint Budaházy mozgalma többek közt parlamenti képviselők elleni megfélemlítő akciókat hajtott végre.

2011. március 02. 08:21
Megkezdődik a Fővárosi Bíróságon a parlamenti képviselők elleni terrorcselekményekkel és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolt Budaházy György és 16 társának büntetőpere. A vádirat szerint Budaházy György 2007 elején egy Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre abból a célból, hogy parlamenti képviselők elleni megfélemlítő támadásokkal befolyásolják a parlamenti döntéseket.
 
A vád szerint a csoport tagjai 2007. decemberében Hiller István és Kóka János ingatlanjai ellen hajtottak végre támadást, majd 2008. február 8-ára virradóra hasonló támadást intéztek több országgyűlési képviselő ingatlanjai ellen. 2009. április 8-án egy miskolci, egy Szigetváron lakó és egy adonyi országgyűlési képviselő házánál akartak elhelyezni pokolgépeket, ám ezt a rendőrség megakadályozta.
 
Budaházy utasítására követték el a vádirat szerint 2007-ben az SZDSZ XI. kerületi székháza, továbbá az MSZP kispesti és kőbányai székházai elleni Molotov-koktélos támadásokat, és számos más hasonló akciót Szilvásy György volt titokminiszter ingatlanja, illetve szórakozóhelyek és jegyirodák ellen. 2007 decemberében a csoporttagjai fémrudakkal verték meg Csintalan Sándort, a Hír Televízió műsorvezetőjét, mert Csintalan műsorában huligánoknak nevezte a csoport tagjait.
 
Budaházy másfél éve előzetes letartóztatásban van.

 

FRISSITÉS: Bombariadót jelentettek a Fővárosi Bíróság épületében, ahol szerdán kezdődött meg Budaházy György és társainak tárgyalása. A tárgyalás 13 órakor folytatódhat.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radical
2011. március 02. 15:30
Cserkész!Elmész te a büdős picsába a provokációiddal!!! SZABADSÁGOT BUDAHÁZYNAK ÉS A POLITIKAI FOGLYOKNAK! nem mellesleg pedig éljen Kiss Róbert és azok az emberek akik leköltöztek a cigányterror által uralt faluba Gyöngyöspatára. Ők nem csak az iróasztal mögül ugatnak mint a Orbán két hét múlva rend lesz Viktor hanem tesznek is érte! A seggnyaló kormánypárti médiák echo,hírtv erről nem fognak beszámolni.
Trükkök Százai...
2011. március 02. 13:41
De a legtutibb, hogy a fideszes "zsobbikozik", a jobbikos "zsideszezik". :D Jó lesz, gyerekek, csináljátok csak, addig sem kell komolyan venni a társadalmat! :) Anyám, add el a házat, vegyél rajta két ökröt....
bona fide
2011. március 02. 13:20
Két hét. Meglátjuk. Kiemelt figyelmet szentelek kettő hétig a palócoknak.
bona fide
2011. március 02. 13:10
"azért teszik, amit tesznek, mert szeretnék megmutatni, hogy ha az emberek igazán akarják, akkor lehet két hét alatt rendet tenni."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!