Fellegi: Kína nem vásárolná meg az ország adósságát

2011. március 01. 09:59

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel közölt interjút a China Daily. A miniszter elmondta, Kínának szerep juthat egy logisztikai központ és egy cargo-reptér megépítésében.

2011. március 01. 09:59

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter reméli, hogy a kínai szuperexpressz szerelvényei fognak vasútvonalain robogni - áll a China Daily című angol nyelvű lap európai kiadásának keddi számában. A lapnak adott interjújában Fellegi elmondta, legutóbbi pekingi útján többek közt szóba került egy a repülőteret a belvárossal összekötő gyorsvasúti beruházás is.

A lap felidézi, hogy a Kína és Magyarország közti kereskedelmi forgalom egy év alatt 28 százalékkal bővült, 2010-ben elérte a 8,72 milliárd dollárt. Fellegi cáfolta, hogy Kína megvásárolná Magyarország adósságát, ő csupán jövőbeni pénzügyi együttműködésről tárgyalt. A fejlesztési miniszter a folyamatban lévő tárgyalásokról nem közölt részleteket, mert szerinte azok félreértésekre adhatnának okot. Kínának azonban szerep juthat egy logisztikai központ és egy cargo-reptér megépítésében.

Nagyon szeretem Kínát - zárta a beszélgetést a miniszter, aki közölte, lenyűgözte az ősi kultúra és a modernitás egyidejű jelenléte. Fellegi elismeréssel szólt még azokról az erőfeszítésekről is, amelyekkel Kína mai erős gazdaságát képes volt felépíteni.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Siklódi
2011. március 03. 12:44
Persze hogy nem érv. Próbálkozni kell mindenkinél. De Magyarország Kínának nem falat és nem is tétel. Annál inkább Portugália, Görögország vagy a csődbe sülyedt országok. Mert azt azért megkérdezem, miért érné meg Kínának ide szállítani a termékeit és innen tovább logisztikázni ? Most nincs tengeri kikötőnk. Kína a beruházásban érdekelt, de nem abban amire nekünk szükségünk van. Amit ők megépítenének azt mi is meg tudjuk. Ha valaki azt gondolja, hogy a Kínai holdingok és transznacionális cégek emberarcúbbak mint a nyugati multik, és ők nem szippantják ki a profitot hát akkor nagyon téved. És mégis inkább kenyeret vegyünk, mint 100 üzletembertembert állami pénzen kiutaztatni fölöslegesen Kínába. Ők saját költségen is el tudnának menni.
Siklódi
2011. március 02. 10:15
Ezért kár volt elmenni Kínába népes küldöttséggel több millió forintot kidobva az ablakon. Végül is, mi nekünk a jó abban hogy idejönnek, megépítik és kifizetjük nekik ? Akkor inkább ne csináljunk semmit. Marad a pénz.
egysegelem
2011. március 02. 00:10
"Fellegi: Kína nem vásárolná meg az ország adósságát" Nem is ertem ez hogy merult fel, ebben Kinanak mi lenne a jo?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!