Felelősségre vonnák a kommunista bűnösöket

2011. március 11. 07:40

A kormány átmeneti rendelkezésekben is egyértelművé tenné, hogy a kommunista időszak legsúlyosabb tetteivel kapcsolatban nem tekinti lezártnak az igazságtételt. Azokat érintheti a felelősségre vonás, akik háborús, vagy emberiesség elleni bűnöket követtek el - írja a Magyar Nemzet.

2011. március 11. 07:40
Megnyílhat az út a legjelentősebb kommunista bűnök elkövetőinek tényleges felelősségre vonása előtt – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a kormány nemcsak az új alkotmány első fejezetében, hanem átmeneti rendelkezésekben is egyértelművé tenné, hogy a kommunista időszak legsúlyosabb, a nemzetközi jog alapján is büntethető tetteivel kapcsolatosan nem tekinti lezártnak az igazságtételt.
 
Gulyás Gergely, az alkotmányt előkészítő bizottség tagja a lapnek elmondta, a felelősségre vonás kizárólag azokat érintheti, akiknek a kezéhez vér tapad, akik emberiesség elleni vagy háborús bűntetteket követtek el. Gulyás szerint ha a 97 éves Képíró Sándorral szemben lehet eljárást indítani, akkor ugyanezt indokolt a nyolcvanas éveik végét taposó kommunista bűnösökkel szemben is megtenni.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2011. március 11. 21:32
De mááár lááá-tom semmi se lesz belőőő---le. Jadajdajdaj, jajdadada dadajdaj....
de karatna
2011. március 11. 21:26
Helyes! Az emberiség elleni bűnök NEM ETNICIZÁLHATÓK és ezek szerin rangsorolhatók. Ezt kérem tudomásul venni.
HSL
2011. március 11. 19:24
III/III? Lusztráció? Ügynökakták?
radical
2011. március 11. 16:04
Majd elhiszem ha a biszku féle férgek sitten lesznek. mert mindig csak a duma aztán meg a háziőrizet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!