Az új alkotmány ellen tüntet a Charta

2011. március 25. 11:56

Tüntetni hív az új alkotmány ellen, és a jelenlegi mellett a Gyurcsány Ferenc által életre hívott Magyar Demokratikus Charta. A rendezvényt április 16-án tartják a Batthyány-örökmécses mellett.

2011. március 25. 11:56

Április 16-ra hív tüntetni Batthyány-örökmécseshez a Magyar Demokratikus Charta. A Gyurcsány Ferenc által életre hívott szervezet az új alkotmány ellen, az 1989-es értékek mellett demonstrál.

„Az Orbán-kormány nem éri be a sajtószabadság garanciáit felszámoló, Európa-szerte elítélt médiatörvénnyel, hanem a demokratikus alkotmány hatályon kívül helyezésével, új alaptörvényének kétharmados többségével való megszavazásával a húszéves magyar jogállam szisztematikus szétverésére, a köztársaság felszámolására tör. A készülő alaptörvény alig leplezett célja, hogy a jelenlegi többség világképét erőltesse rá az egész országra, és lehetetlenné tegye a jelenlegi kormány leváltását, a demokraták számára ez elfogadhatatlan” - áll a Magyar Demokratikus Charta felhívásában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi75
2011. március 29. 09:58
Ez a szép a demokráciában, mindenki szabadon kifejtheti a véleményét. Menjenek beszélgessenek ha olyan összeszedettek lesznek, mint a média törvény elleni demonstrációjuk szónokai akkor nem lesz gond!
cutcopy
2011. március 26. 14:11
Ez a charta minden ellen tüntet amihez Fletó kevés volt..
egysegelem
2011. március 25. 21:51
Neked egy kicsit tobb Tocquevillet kellene olvasnod, hogy a demokraciarol minimalis alapfogalmaid legyenek.
balbako_
2011. március 25. 21:44
A készülő alaptörvény alig leplezett célja, hogy a jelenlegi többség világképét erőltesse rá az egész országra" Erről szól a demokrácia. És a többség választással kerül hatalomra. Ez a lényeg, mert választással leváltható!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!