Az AB-hez fordul a LIGA

2011. március 04. 15:24

A Liga szakszervezetek úgy vélik: a sztrájktörvény „gyors és egyeztetéseket mellőző” kidolgozása során nem tisztázták megfelelően bizonyos fogalmak jelentését, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

2011. március 04. 15:24

A LIGA Szakszervezetek az Alkotmánybírósághoz fordultak a sztrájktörvény miatt, mivel szerintük „a gyors és egyeztetéseket mellőző” törvényalkotás során nem tisztáztak bizonyos fogalmi kérdéseket.

A szakszervezet kifejtette: az országgyűlés tavaly decemberben kibővítette azon esetek számát, amikor egy sztrájk jogellenesnek minősül. Ennek értelmében egy sztrájk akkor is jogellenes, ha valamelyik fél nem teljesíti együttműködési kötelességét, vagy visszaél a sztrájkjoggal.

Az együttműködési kötelezettség és a sztrájkjoggal való visszaélés olyan fogalmak, melyek a LIGA szerint nincsenek tisztán definiálva. Úgy vélik: ezzel a törvényhozás „túl tág teret enged a bírói értelmezésnek, ami sérti a jogbiztonság elvét”.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2011. március 05. 12:58
Te miről beszélsz ember? Több millió melós van. Hát ki a lófasz állítja elő azt a huszonvalahány milliárd GDP-t szerinted. Vagy az az íróasztalok melett keletkezik a minisztériumokban? Te még tényleg nem láttál gyárat kívűlről sem? Honnan jöttél, melyik bolygóról? Van füled meg lábad? Hogy nézel ki?
abraka
2011. március 04. 23:44
Minek egyeztetni bárkivel, dögöljön meg a melós a munkapad vagy a gép mellett. Még azt a kevés jogot is el kell venni, ami az esetleges védekezésre megmaradt. Dolgozzanak 6 fokban, nyolc órát, szünetek nélkül, sőt be kell vezetni a testi fenyítés lehetőségét is. Korbácsot a gyáros kezébe. Vagy aki meg mer szólalni azt ki lehessen kötni az udvaron, hogy mindenki lássa, mi jár a méltatlankodóknak. Hülyeségeket én is tudok prezentálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!