Veszprém megyébe látogatott Schmitt

2011. február 24. 13:28

Országjárása második állomásaként a vörösiszap-katasztrófa által sújtott térségbe is ellátogatott a köztársasági elnök.

2011. február 24. 13:28

Schmitt Pál Veszprém megyei látogatását Devecserben kezdte, ahol Toldi Tamás polgármester tájékoztatta a vörösiszap-katasztrófa utáni lépésekről. Megtekintette az újonnan épülő lakóparkot és elnöki díszoklevélben részesített hat devecseri lakost a katasztrófa utáni kármentés és helyreállítás során végzett önkéntes munkájuk elismeréseként.

A köztársasági elnök ezt követően Veszprémben részt vett a megyei és a városi közgyűlés összevont ülésén, ahol elmondta: országjárásának legfontosabb célja, hogy figyelmet vigyen a megyékbe.

Veszprém megyében, ahol nagyon sok a 300-as lélekszám alatti település, ugyanúgy gond a munkanélküliség, a lehetőségek beszűkülése, a forráshiány, mint bárhol másutt az országban - mondta Schmitt. Hozzátette, az önkormányzatok jó része az utóbbi évek során itt is túlélésre rendezkedett be, adósságcsapdával küzd. Szerinte a megye számára a kitörési pont elsősorban a turizmus lehet.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mitya Ivanov
2011. február 26. 12:58
tulajdonképpen nem mondott semmit azon kívül, hogy annyira védeni kell a magyar nyelvet, hoy az új alkotmány szövegéből száműzné a preambulum szót, és helyette az előszót látná szívesen.
Akitlosz
2011. február 24. 21:36
Ahhoz, hogy Veszprém megye vonzó turisztikai célpont legyen előbb az egész országnak kellene vonzónak lennie. Veszprém megyében az adottságok megvannak. Ha sok turista utazik Magyarországra, akkor Veszprém megyébe is sokan fognak utazni, de ha nem jönnek Magyarországra a turisták, akkor Veszprém megye sem fogja tudni ezt egyedül megváltoztatni. Talán ha külön válna Németország és a keletiek, meg a nyugatiak csak Magyarországon találkozhatnának az igen sokat segítene a Veszprém megyei turizmusnak. Más egyéb ötlet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!