Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Életpályarendszer kormánytisztviselőknek

2011. február 14. 09:48

A hatékony nemzeti közszolgálatot célozza meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által meghirdetett kormánytisztviselői életpályarendszer, a Magyary Program.

2011. február 14. 09:48

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium június 1-el indítja el kormánytisztviselői életpályarendszerét. A „hatékony nemzeti közszolgálat” megteremtését célzó intézkedéscsomag neve Magyary Program, melynek kidolgozása párhuzamosan halad az alkotmányozással.

Az életpályarendszer kapcsán a KIM szakemberei áttekintették a kormányváltás óta eltelt nyolc hónap személyzeti munkáját és megállapították, hogy az új kormánytisztviselői törvénynek és egyéb személyügyi intézkedéseknek köszönhetően lehetővé vált, hogy az új kormány hivatalba lépése után újrainduljon, és az elmúlt húsz év viszonylatában a leghatékonyabban működjön a központi közigazgatás” - olvasható a tárca közleményében. A minisztérium szerint a közigazgatás-fejlesztés kormányváltás óta tapasztalható irányváltását az EU szakemberei is támogatják, mert „végre van stratégiája”.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2011. február 14. 12:50
Súlyos probléma volt eddig, hogy aki nem a főnökének, hanem a jogszabálynak akart eleget tenni, azt rövid úton kirúgták. Akik mára megmaradtak azokra csak rá kell nézni...(elnézést a kevésszámú kivételtől) Ajánlott olvasmány: http://www.harommajom.hu http://transparency.hu stb stb
Senior
2011. február 14. 12:15
A köztisztviselő kettő havi felmondási határidővel, beosztástól függetlenül, indokolás nélkül kirúgható. Ez ám az életpálya!
kanpalisoda
2011. február 14. 11:07
Életpálya rendszert magyaroknak! Az intézkedéscsomag neve "Magyar Program" lehetne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!