Diszkótragédia: belépés csak személyivel

2011. február 01. 08:59

A szervezőknek lehetőségük lesz beléptetésnél elkérni a vendégek személyi igazolványát. A kormány által létrehozott munkacsoport jogszabálytervezete szerint az ÁNTSZ, a rendőrség, a tűzoltóság és az építési hatóság engedélye kell majd a rendezvényekhez.

2011. február 01. 08:59

Egy jogszabálytervezet szerint ezentúl az ÁNTSZ, a rendőrség, a tűzoltóság és az építési hatóság engedélye szükséges ahhoz, ha valaki 300 fősnél nagyobb zárt helyi és ezerfősnél nagyobb szabadtéri rendezvényt szeretne szervezni. A hely tulajdonosa vagy az esemény szervezője kikötheti például, hogy a fiatalkorúak csak megkülönböztető kártyával vagy karszalaggal szórakozhatnak. Így a pultban dolgozók láthatják, hogy kiket nem szolgálhatnak ki alkohollal - mondta el a Népszabadságnak Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára. A szervezőnek egy biztonsági tervet is kell majd készítenie a tűzvédelmi terv mellett - tette hozzá. 

Tállai közölte, a későbbiekben korlátozhatják a fiatalkorúak megjelenését este 10 és reggel 6 között a szórakozóhelyeken. A szórakozóhelyeket legalább évente, a rendezvényeket pedig évente kétszer ellenőrzik majd: súlyos szabálysértés esetén  akár azonnal bezárathatják a helyet.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lancelotbeka
2011. február 02. 12:26
Elméletileg eddig sem lehetett kiszolgálni alkohollal a 18év alattiakat.Az ötlet jó,de nagy változást nem fog hozni,ha ezekután sem fogják ellenőrizni a betartását.(Meg persze,ha a szülőket továbbra sem zavarja,hogy a 15éves gyereke reggel ér haza,fura állapotban....)
El Topo
2011. február 01. 10:55
Hehehehehe! http://tinyurl.com/6zg4yqy
honphibu
2011. február 01. 10:30
Ugyanúgy támogatandó, ahogy az is az volt, hogy 18 éven alulit nem szolgálhatnak ki dohányáruval és alkohollal. De ezt be is kellene tartani. És itt van a kutya elásva! Az előzőt sem tartják be, ezt sem fogják. Most nagy a vihar, de fél éven belül el fog ülni. Gondoljátok, hogy pl. a Szigetre csak 18 éven felülieket fognak beengedni? Ugggyan kérem! Vagy, hogy nem szolgálják ki alkohollal? De hát Gerendai abból él? Vagy a nagyobb dizsikbe, ahol a közönség 80%-a 18 éven aluli? Valószínűsíthető, hogy propaganda céllal egy-két nagyobb helyen razziáznak majd, de pl. a csepeli dizsiben, ahol azt a srácot megkéselték, ugyanúgy folyik majd minden tovább.
zoli 29
2011. február 01. 09:41
Részemről támogatható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!