Önkéntes munka nélkül nem kapunk érettségit

2011. január 22. 17:04

50-60 óra önkéntes munka elvégzése volna az érettségi előfeltétele a tervezett szabályozás szerint - mondta el szombati sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár.

2011. január 22. 17:04

Legkorábban 2014-től lesz kötelező az érettségi megszerzése előtt 50, vagy 60 óra önkéntes munkát elvégezniük a diákoknak - mondta el Hoffmann Rózsa.

Az oktatási államtitkár hozzátette: jelenleg „talán inkább az 50 óra felé hajlunk", amit heti 2 óra rendszerességgel, egy tanév leforgása alatt lenne célszerű elvégezniük a diákoknak. Ezt a tevékenységet az elképzelések szerint dokumentálni is kell majd. A nemzetközi érettséginek is feltétele az önkéntes munka, az EU-ban pedig minden ötödik ember végez önkéntes munkát - fejtette ki a politikus.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fragrance
2012. április 23. 14:14
Megdöbbentő ez a sok acsarkodó, fröcsögő hozzászólás... Felfogják egyáltalán a LÉNYEGÉT? Valószínűleg ezek az emberek még sosem érezték, milyen jó érzés adni. És CSAK adni. Vajon minden ajándékért ajándékot vártok cserébe?! Ezért tart itt a világ, ahol tart: anyagias, önző, könyöklő. Nincs empátia, emberség és együttérzés. A lényeg a SAJÁT, és minden/mindenki más magasról le van ........ Szégyen!!
küllő
2011. január 23. 20:13
Irány a Hanságot lecsapolni!!! ÖNKÉNT-köteletően. Éljen a mi nagy (törpe) vezérünk és társai! ELŐRE ELVTÁRSAK!!! ÉlJEN RÁk....illetve Viktor!!!
Nomine
2011. január 23. 17:13
ez az igazi West Balkan tökéletes hozzá a mentalitás :((((
Jucus88
2011. január 23. 15:04
Nagyon tetszik az ötlet, amikor gimibe jártunk nálunk is kitaláltak sok önkéntes programot, és meglepően sokan részt is vettünk benne, jót tesz az embernek, ha úgy csinál valamit jót, hogy nem kap érte pénzt. Az érettségi nehézségével pedig szerintem ne jöjjön senki. Az a heti két óra simán belefér egy gimnazista életébe. Pár éve érettségiztem, már az új rendszerben, és ha valakinek bele kell szakadni a tanulásba, azért hogy jó eredményeket érjen el, az lehet, hogy tényleg nem való egyetemre, ahogy egy fentebbi hozzászóló is írta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!