Kik dicsérik Orbánt?

2011. január 13. 15:05

Orbán Viktor politikájának híveiről cikkezik a Sme pozsonyi lap. Az írás szerint a magyar miniszterelnök híveinek két nagy csoportját a nacionalisták és a radikális baloldaliak alkotják.

2011. január 13. 15:05
„Orbán Viktor politikájának védelmezése közben egy hajón találkoztak a nacionalisták és a baloldaliak, a jobboldali és a baloldali szélsőségesek. Nincs min csodálkozni, céljaik, nézeteik és érveik sok tekintetben fedik egymást” - írja Peter Morvay a Sme című, liberális pozsonyi lapban. Az Orbán Viktor, szupersztár című cikk szerint alapvetően két csoportra oszthatók. Van azonban egy harmadik csoport is, amelyet a nyugat- és közép-európai konzervatív politikusok és média alkotnak, ez azonban egyre fogyatkozik. 
 
Orbán védelmezik a magyarországi és külföldi magyar nemzetiek, nacionalisták: „Álláspontjuk egyszerűen etnikai. Az Orbán-kormány politikája jó, mert magyar, és az igazi magyar kormány valósítja azt meg a magyar nemzet igazi tagjai érdekében, orvosolja a történelmi sérelmeket és igazságtalanságokat, amelyeket a világ követett el folyamatosan a magyar nemzet ellen.”
 
A legérdekesebb csoportot, amely Orbánt védi, baloldaliak és szélsőbaloldaliak alkotják, akik „sokkal inkább megértették az orbáni politika lényegét, mint a nyugat-európai konzervatívok” - véli Morvay. A két csoport nagyban fedi egymást, mert a baloldali radikálisoknak nem tetszik a Nyugat, a demokrácia, a szabad sajtó a kapitalizmus, s ezt a nézetet a nacionalisták és a konzervatívok is osztják. „Mindez a két tábor tagjait egyáltalán nem zavarja, sőt talán még észre sem vették. Mindenesetre ez nem gátolja őket abban, hogy - amikor éppen nem Orbánt dicsérik közösen - egymást lebolsevikozzák vagy lefasisztázzák” - zárul a cikk.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!