Hivatalosan is átvesszük az EU-elnökséget

2011. január 06. 08:05

A Parlament kupolatermében ünnepélyes műsor keretében veszi át Magyarország az EU-elnökség zászlaját Belgiumtól. Pénteken együttes ülést tart az Európai Bizottság és a magyar kormány.

2011. január 06. 08:05
Csütörtökön veszi át Magyarország, a soros EU-elnök az elnökségi zászlót Belgiumtól: a zászlót a Parlament kupolacsarnokában egyórás, ünnepélyes rendezvényen adja át Yves Leterme ügyvezető belga miniszterelnök magyar kollégájának. Pénteken közös ülést tart az Európai Bizottság és a magyar kormány, amely után Orbán Viktor és José Manuel Barroso, a bizottság elnöke tartanak sajtótájékoztatót.
 
A Lisszaboni Szerződés 2009 végi hatályba lépése óta a tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács üléseit a két és fél évre választott állandó elnök irányítja. A tanács elnöke és a soros elnökség szoros együttműködésben vezeti az uniót. Magyarország az elnökséget 2010-2011-ben betöltő trióban Spanyolország és Belgium után veszi át a tisztséget. Július 1-jétől az elnökséget Lengyelország veszi át.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. január 06. 12:32
lám, mennyit változott a világ reggel óta, akkor még közös ülésről szóltak a hírek, már együttes ülésnél tartunk
Polgár
2011. január 06. 10:18
Nagy hibát követett el az EU, hogy Magyarországot bevette, de most már cseszhetik - igazat megvallva nem is vagyunk oda valók.
Chanyi
2011. január 06. 10:00
fenébe, bocs a duplázásért.
Chanyi
2011. január 06. 09:29
Az EU Parlament és Bizottság igazából meglepődne azon, ha egy olyan politikus állna eléjük, aki tud valamit kezdeni a mostani problémákkal (akár a saját országában, akár az EU-ban.) Mivel sajnos Orbán sem ilyen, hanem közhelyekkel és semmitmondással szónokol, legfeljebb megkapja a szokásos gúnyos megjegyzéseket Farage-tól a plenáris ülésen, a többiek csak fáradtan tapsolnak neki, ahogy maguknak is szoktak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!