Filozófiai pályázatok ügyében vizsgálódik Budai

2011. január 12. 08:09

Bekérte az elszámoltatási kormánybiztos a Heller Ágnes, Radnóti Sándor, Vajda Mihály, Weiss János és Steiger Kornél nevéhez fűződő pályázatok dokumentációját az NKTH-tól. Az MTA filozófiai intézetének igazgatója szerint pályázatokon elnyert 400 millió forint „abszurdan magasnak” tűnik.

2011. január 12. 08:09
Átfogó vizsgálatot indít több filozófiai pályázat ügyében Budai Gyula - írja a Magyar Nemzet. Az elszámoltatási kormánybiztos bekérte a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól a Heller Ágnes, Radnóti Sándor, Vajda Mihály, Weiss János és Steiger Kornél nevéhez fűződő pályázatok dokumentációját. A pályázatokra összesen 400 millió forintot fizettek ki.
 
A lap által megkérdezett szakemberek szerint a pályázatokat tartalmi okok miatt el kellett volna utasítani, azok témái ugyanis nem egyeztek a kiírással, az elnyert pénzeket pedig túl magasnak találják. Boros János, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének igazgatója szerint az összegek „abszurdan magasnak” tűnnek.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2011. január 14. 07:50
Budainak nem kellene belemennie, hogy -- ideologiai alapon -- eleve vesztett meccsekbe berangassak. Mi johet ki ebbol az ugybol? Az, hogy Borbely etikai vetseget ujfent megallapitjak? Na bumm! Errol eddig is tudtunk. Viszont buntetojogi felelossegrevonas nem latszik a horizonton, kulonosen nem a tobbi palyazo eseteben. Mire fol akkor ismet a fustbombak eregetese? Gyuszikam, Neked azokra az ugyekre kellene fokuszalnod, ahol jogerosen letoltendo fegyhazbuntetesek sokasaga oszthato ki. Ha nem latod ezeket az ugyeket, csak kerdezz minket batran! Mi tudunk egyparrol...
Tikva
2011. január 12. 23:09
Outside...,de ennyire???
Tikva
2011. január 12. 23:08
Mennyi mocsok....heller ágnes...kenyeret az éheződtől? Erre emlékszel?
gross
2011. január 12. 19:08
Nem biztos, hogy ennyi filozófusra és ennyi pénzre szükség van Magyarországon. Főleg, ha nem az új társadalmi jelenségek interpretálásán dolgoznak, hanem teljesen érdektelen, a valóságunkhoz semmilyen szálon sem kapcsolódó összefoglaló műveket és a porosz Kantról szóló filozófiatörténeti tárgyú könyvet írnak - róla nyugodtan írjanak külföldi kutató; és feltehetően írnak is, ráadásul jobb könyveket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!