Büntetnék a börtönbe kiabálókat

2011. január 17. 14:37

Százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtanák azokat, akik közterületről bekiabálva vagy kézjelekkel próbálnak kapcsolatot teremteni a fogvatartottakkal.

2011. január 17. 14:37

Százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtaná a Belügyminisztérium azokat, akik közterületről bekiabálva vagy kézjelekkel próbálnak kapcsolatot teremteni a büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottakkal. De azokat is, akik tiltott tárgyat próbálnak bejuttatni, vagy egyéb módon veszélyeztetnék a fogvatartást.

A belügyi tárca tervezete szerint húszezer forintig terjedő pénzbírsággal lehetne sújtani azt, aki nyilvános helyen vagy közterületen őt meg nem illető címet használ, illetőleg kitüntetést vagy egyenruhát jogosulatlanul visel. A rendvédelmi szervek, illetve a Magyar Honvédség esetében, valamint a ívöröskereszt jelvényének jogosulatlan használatánál ötvenezer forintig terjedő pénzbírság lenne kiszabható.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. január 18. 13:16
Mázli, hogy itt vagy nekünk. Hiába, a tudás naggyá tesz. Tapasztalatból tudsz ennyit a sittes viszonyokról?
56október
2011. január 17. 18:56
Jogos. Engem kifejezetten irritálnak (és ezzel, gondolom, nem vagyok egyedül) ezek a pl. a Venyige előtt ácsingózó, kiabáló, fenyőfát állító stb. cigányok. És a hozzátartozók mindig hű képét adják a fogvatartott etnikumnak. Szóval én még idáig csak cigányt láttam....
Rudolf János
2011. január 17. 18:26
Talán tényleg ideje lenne megreformálni lassan 200év után a börtönrendszert, csak pont nem ezen félfasiszta államberendezkedés mintájára.. Elfelejtődik ugyanis, hogy kamu benti programok nem segítik a visszailleszkedést, ellenben ha valakit akár csak 1-2 évre elvágnak rokonaitól, barátaitól, akkor garantáltan nem lesz hova kijönnie.. Úgyhogy ha valaki az indulatok helyett a fejét is használná.. igaz ez fasisztáéknél nem divat.. /szándékosan hirigelek, mert itt 99%-ban tényleg azok vagytok perdef szerint is :)/
guerillajones
2011. január 17. 16:31
Butaság. Nálunk a cigányul értő vizsgálók , fordítják a felvett bekiabálásokat... Azután mennek a bűntársakért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!