Kkv-k jelentkezését is várja a MÁV

2011. január 21. 09:53

A MÁV azt várja új közbeszerzési gyakorlatától, hogy több kis- és középvállalkozás jelentkezik majd tendereire.

2011. január 21. 09:53

Bár a MÁV közbeszerzési kiírásai a legkülönfélébb területeken adnának lehetőséget a kis- és középvállalkozások (kkv) bevonására, a tendereken alig akad jelentkező, ezért Szarvas Ferenc, a társaság vezérigazgatója levélben kérte a magyar cégeket: tegyenek javaslatot arra, miként lehetne minél több vállalkozást bevonni a MÁV-csoport éves szinten 80 milliárdos beszerzéseibe - írja a Magyar Nemzet a birtokába került levélre hivatkozva. A vállalat új közbeszerzési gyakorlatától azt várja, hogy a kis- és középvállalkozók is bátrabban jelentkeznek a tenderekre.

A lap szerint Szarvas nyílt levelében úgy fogalmaz, hozzáláttak „a vasúttársaság hatékony működését akadályozó problémák feltárásához, a MÁV beszerzési politikájának és gyakorlatának új alapokra helyezéséhez.” A vezérigazgató szerint a vasúti társaság beszerzésein alacsony a részvétel, ezért nem alakul ki verseny.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!