Meghosszabbították a földmoratóriumot

2010. december 20. 18:17

További három évvel meghosszabbította a magyarországi földmoratóriumot az Európai Bizottság.

2010. december 20. 18:17

További három évvel meghosszabbította a magyarországi földmoratóriumot az Európai Bizottság. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a döntést a magyar agrárdiplomácia jelentős sikerének tartja.

A Bizottság közlése szerint Magyarország szeptember 10-i kérésének megfelelően engedélyezi, hogy a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező uniós polgárok és valamennyi jogi személy termőföldszerzésének korlátozását hazánk további három évvel meghosszabbítsa. Michel Barnier a Bizottság illetékes tagja kijelentette: a döntés valamennyi érv alapos elemzésének eredménye.

A Vidékfejlesztési minisztérium közleménye szerint a magyar agrártárca vezetése tisztában van azzal, hogy a moratórium meghosszabbításával nem oldódtak meg a termőfölddel kapcsolatos szabályozási kérdések. A minisztérium rövidtávú célkitűzései között szerepel egy új földtörvény megalkotása valamint átfogó birtokrendezés megvalósítása és a mezőgazdasági üzemszabályozás törvényi szintű bevezetése.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valv
2010. december 21. 21:50
Hát ez nem is hogy félmegoldás, de nyolcadmegoldásnak se mondható az én szememben. A jó az lenne hogy ha alkotmányba fogalnák a "Magyar föld nem eladó" elvet, az EU-t pedig leszarnánk, vagy ha nem tetszik tagadjanak ki
predator
2010. december 21. 09:46
Most végre valami jót is csináltak.
No_Sol
2010. december 20. 23:15
Szerintem semmi értelme a korlátozásnak, bár még mindig több van, mint annak, hogy például belföldi gazdasági társaság sem vehet földet. Nem jó mindig 100%-ban csak egy lobbinak behódolni. Pláne, hogy vidéken ezek a szabályozások lenullázzák az ingatlanforgalmat. Persze kényelmes ez a helyzet, addig sem kell a mezőgazdaság valós problémáival foglalkozni.....
HSL
2010. december 20. 22:55
És akkor majd a külföldi befektető egy flakon borért szépen szerez aláírást valamely hazai lakcímmel rendelkező alkesz nevére és máris meg van kerülve az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!