Hiller állítása szerint nem tudott a nyolcmilliós szerződésről

2010. december 21. 20:52

Nem tudott a Duna TV-nél történt visszaélésekről - állítja Hiller István. A volt szocialista kulturális miniszter a közmédium új vezetője, Ókovács Szilveszter hétfői, hűtlen kezeléssel kapcsolatos feljelentésére reagált. Ókovács egy olyan nyolcmillió forintos magánklinikai szerződés kapcsán fordult a hatósághoz, amelynek elődje, Cselényi László és felesége, valamint Szekeres László volt gazdasági igazgató voltak a haszonélvezői.

2010. december 21. 20:52

Hiller István tagadja, hogy tudott volna a Duna Televíziónál történt visszaélésekről. A volt kulturális miniszter arra reagált, hogy a közmédium új vezetője, Ókovács Szilveszter hétfőn feljelentést tett hűtlen  kezelés miatt, egy nyolcmilliós magánklinikai szerződés kapcsán. L. Simon László, a kulturális és sajtóbizottság kormánypárti elnöke vizsgálatot átfogó vizsgálatot ígért. Hiller pedig azt üzente az új vezérigazgatónak: ne verje szét a Duna TV magas színvonalát.

A fővárosi Dr. Rose magánkórházban Cselényi László volt Duna TV-elnök és felesége, illetve Szekeres László volt gazdasági igazgató is gyógyíttatta magát - közpénzből. Az intézmény honlapja szerint a páciensek körülményei meglehetősen jók: légkondicionálás, minibár, saját séf, CD- és videótár is jár nekik.

Szekeres védekezésül felhozta: más állami cégnél, például az APEH-nél is szokás a felső vezetők menedzserszűrése. Az adóhatóság vezetősége válaszában kategorikusan tagadta az üzletember állítását. „Az adóhivatal semmiféle magánklinikával nem állt és nem áll kapcsolatban” – tájékoztatott Burillák Attila, az APEH-szóvivője.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2010. december 22. 11:51
8 misi bolhacsípés, ennél sokkal komolyabb összegeket osztogatott szét a hillel pifti a galamus féléknek, azért bírják még ki márciusig
RedMax
2010. december 22. 11:37
Most viccen kívül szerintetek hány intézmény tartozik egy kulturális miniszterhez? Csak területből is van jó pár pl. oktatás, média azon belül nyomtatott, tv, rádió, filmművészet, színházak, múzeumok stb. ... A több ezer intézmény közül egy - az egyik legkevésbé nézett csatorna - a Duna TV... Valószínűleg minden szerződést volt módja átvizsgálni... Hát ha valaki még sumákolni is akart! A Nemzeti Színház és az oktatáspolitika területén teljesen elítélem, de azért szerintem ez bőven hihető, hogy egy ilyen dologról nem tudott...
sky.net
2010. december 22. 11:05
pifti a farkáról se tudná megmondani hol tartózkodik éppen ?
honphibu
2010. december 21. 22:53
Most komolyan, 8 millán vagytok kiakadva, mikor Zuschlag Jani 75 millája is csak aprópénz? Ne viccelődjünk már, én szeretem a Duna TV-t, de ez a szerencsétlen, aki a Hír TV-n is folyamatosan lebőgette magát, ne csináljon már egy "Én is találtam egy csontvázat, hallják elvtársak, én is találtam!!!" hírverést, hanem próbáljon azzal foglalkozni, amihez nem ért. Kíváncsi leszek, Filip barátom mikor bukkan fel, netán kegyvesztett lett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!